Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Smoky Mountains

Alles over de Smoky Mountains (deel 2)

Alles Amerika

Dit is de tweede pagina van het artikel over de Smoky Mountains in Tennessee, USA. Klik hier voor het eerste deel, met uitgebreide informatie over dit park.

Het Indianenplaatsje in North Carolina: CherokeeCherokee is een plaatsje aan de zuidrand van de Smoky Mountains. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit plaatsje in een Indianenreservaat voor Cherokees.

Zoals alle dorpjes rondom de Smoky Mountains is ook dit Cherokee bijzonder toeristisch ingericht. U kunt er uitgebreid aankopen doen van typische Cherokeeproducten als kettingen, dream catchers, tomahawks - en leren jassen, sneeuwbollen en rebellenvlaggen.

Cherokees in Oconaluftee nabij de Smoky Mountains

Gelukkig kunt u er ook nog veel echte Cherokeehistorie vinden, met name in de vorm van:

  • Het Museum of the Cherokee
  • Het veelvuldig opgevoerde "Unto These Hills", een openluchttoneelstuk dat het verhaal vertelt van de Trail of Tears, de gedwongen verhuizing van de Indianen naar westelijke staten
  • Oconaluftee Village, een nagebouwd Cherokeedorp waar u uitgebreide uitleg kunt krijgen over de historie en de gebruiken van de Cherokees uit dit deel van Amerika.

Bezoekerscentra voor Smoky Mountains National ParkHet Smoky Mountains National Park heeft twee bezoekerscentra. Als u in of nabij Gatlinburg verblijft, kunt u naar het Sugarlands Visitors' Center aan de noordingang van het park; als u nabij Cherokee in North Carolina bent, kunt u naar Oconaluftee Visitors' Center.

Beide centra zijn vergelijkbaar ingericht en bieden informatie over wandelroutes, flora en fauna in de Smokies, geologische informatie en historische informatie van de Smoky Mountains. Ook kunt u bij beide bezoekerscentra publiek toegankelijke wc's vinden.


Roaring Fork Nature TrailRoaring Fork Nature Trail is een éénrichtingsrondweg van ca. 12 km dat direct bereikbaar is vanuit Gatlinburg. De rondweg is speciaal opgezet voor autorondritten, alhoewel u op vele plekken langs de route kunt parkeren, uitstappen en kleine stukken lopen.

Roaring Fork Nature Trail bezit enkele historische monumenten, bijvoorbeeld een blokhut van ongeveer 150 jaar oud en een klein historisch dorpje.

De route is interessant maar kan druk zijn. Bovendien ziet u op deze route slechts een piepklein deel van de Smoky Mountains - de weg begint en eindigt nabij Gatlinburg. Als u de tijd neemt en wat vaker uitstapt en de paden volgt, kunt u makkelijk twee tot drie uur besteden aan deze kleine rondrit.

Cades CoveU kunt Cades Cove vinden het oosten van de Smoky Mountains, 27 mijl van Gatlinburg. Het betreft hierbij een groot en open pioniersdorp in een vallei waar tot de jaren '20 van de twintigste eeuw nog mensen woonden en werkten.

Cades Cove uitzicht

Cades Cove is zonder meer het drukstbezochte deel van de Smoky Mountains. U kunt een rondrit maken door het dorp van ongeveer 11 mijl (ca. 18 km) met vele plekken waar u kunt uitstappen, rondwandelen, en de historische gebouwen bekijken. Ook beginnen in Cades Cove vele langere wandelroutes zoals de rondwandeling van 8 km naar Abrams Falls en langere wandelingen de bergen in naar onder meer Thunderhead Mountain en Rocky Top.

Op de rondweg zelf zijn onder meer de volgende plekken de moeite waard:

  • John Oliver Place, een blokhut van het midden van de 19e eeuw
  • Methodist Church, met daaromheen een kleine oude begraafplaats van de eerste bewoners van Cades Cove
  • Cable Mill historic area, waar u het bezoekerscentrum kunt vinden, evenals wc's; ook staan hier meerdere historische gebouwen dicht bij elkaar
  • Henry Whitehead Place, één van de best bewaarde blokhutten van de 19e eeuw
  • Tipton Place, met een prachtige "doorrijschuur"
  • Carter Shields cabin, waarvan de eigenaar in de Amerikaanse Burgeroorlog vocht en zwaargewond raakte.


Huis in Cades Cove

Beperk uw aandacht echter niet tot deze plekken, er zijn veel meer prachtige plaatsen waar u uw auto kunt stilzetten en kunt rondkijken.

Cades Cove is tegenwoordig onbewoond en de dieren hebben er vrij spel. U kunt er geregeld herten, kalkoenen, vossen en zelfs bruine beren zien. Vooral bij de bruine beren is het van belang dat u op respectvolle afstand blijft (minstens 150 meter), zeker als er jongen in de buurt zijn.

Gedurende de hele rondrit zult u telkens prachtige uitzichten op de Smoky Mountains vinden; bijna elke bocht die u neemt biedt u een nieuw uitzicht. Dit is ook de reden dat Cades Cove het drukstbezochte deel van de Smoky Mountains is en dat u ruim tijd moet inplannen voor uw bezoek.

Bos in Cades Cove in de Smoky Mountains

Vooral tijdens de weekenden en in het hoogseizoen kan het zeer lang duren voordat u de rondrit kunt afmaken. Het verkeer op de éénrichtingsweg is dan bumper aan bumper en de gemiddelde snelheid ligt niet hoger dan zo'n 5 km per uur, waardoor het afmaken van de complete route zo'n 4 uur kan duren. (U heeft echter tussendoor een paar keer de kans om uw route in te korten.)

Als alternatief kunt u met de fiets de rondrit door Cades Cove maken; vooral in het hoogseizoen is dit een aanrader. De fietsverhuur is beschikbaar bij de toegang tot de vallei.

Cades Cove is een echte aanrader; geen bezoek aan de Smoky Mountains is compleet zonder een bezoek aan dit deel van het park.


Lees verder: Meer leuke activiteiten in de Smoky MountainsTerug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?