Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Alle 50 staten > North Dakota

Alles over North Dakota (deel 2)Door René Jager

Als u informatie zoekt over de Nationale Parken in de staat North Dakota, is deze pagina voor u. Andere informatie over North Dakota kunt u hier vinden.

Nationale Parken in North DakotaHiervan heeft North Dakota er één. Samen met de twee overige in South Dakota zijn het de enige staten van de Great Plains die Nationale parken bezitten.

Theodore Roosevelt National ParkHet park bestaat uit twee gedeeltes. De North Unit van Theodore Roosevelt National Park, zo’n 25 km zuidelijk van Watford City, en de South Unit langs de I-94 bij het plaatsje Medora.

Theodore Roosevelt National Park


De South Unit is bekend vanwege zijn badlands. De Little Missouri rivier zorgde vanaf zo’n zeshonderdduizend jaar geleden voor het huidige, grillige uiterlijk van de Badlands. (Overigens dienen deze Badlands niet verward te worden met Badlands NP in South Dakota.)

Het Little Missouri National Grassland verbindt de beide units en kent een overvloedige wildleven. Je treft hier o.a. bizons, wilde paarden, elanden (in Amerika Elk genoemd) dikhoornschapen, ezels en witstaartherten, ofwel Viginiaanse herten (familie van het edelhert).

Van de 600 miljoen bizons die er ooit over de uitgestrekte prairies rondzwieren zijn er inmiddels nog maar zo’n kleine 150.000 over. De kans om een kudde in het wild aan te treffen is tegenwoordig het grootst in Theodore Roosevelt National Park.

Theodore Roosevelt National Park

Het Theodore Roosevelt Nationale Park heeft zijn naam opgedragen aan de 26e president van de Verenigde Staten van Amerika door zijn bovenmatige inzet voor het behoud van het natuurschoon in de VS en de historische band die hij had met North Dakota. In 1883, toen hij voor het eerst in North Dakota kwam om te jagen, werd Roosevelt bevangen door de natuur en raakte zeer geïnteresseerd in het veedrijven.

Niet veel later stichtte hij er zijn eerste ranch, Maltese Cross Ranch. Deze is tegenwoordig nog steeds voor het publiek toegankelijk. Het leven in North Dakota veranderde de kijk op zijn leven. "I never would have been president if it had not been for my experiences in North Dakota", aldus Roosevelt.

North Dakota pagina's: 1 | 2 (Nationale Parken)

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?