Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National ParkGeschreven door Daniel

De Rocky Mountains zijn een enorme bergketen die zich uitstrekt van New Mexico tot Canada. De bergen hebben een grote impact op het klimaat, de natuur en is een grote trekpleister voor miljoenen toeristen die elk jaar richting deze keten trekken. De Rocky Mountains (vaak aangeduid als de Rocky's) strekken zich door verschillende nationale parken, zoals Yellowstone, Grand Teton en Glacier National Park, en in Canada door Banff, Jasper, Kootenay, Waterton en Yoho National Park. In Colorado is er zelfs een nationaal park dat vernoemd is naar de bergketen: Rocky Mountain National Park. Het is een van de meest bezochte nationale parken van de Verenigde Staten en dat is met een reden: er is een hoop te zien en doen in een werkelijk schitterende omgeving. Gaat u binnenkort op reis naar de Verenigde Staten en komt u in de buurt van Rocky Mountain National Park? Sla het dan niet over!

Rocky Mountain National Park

Bereikbaarheid en klimaatHet weer in Rocky Mountain National Park is vooral heel erg grillig. Vanwege de hoge ligging zijn veel wegen en wandelpaden grote delen van het jaar gesloten en loont het om voor uw bezoek alles goed in de gaten te houden. Er kan in een korte periode veel regen en sneeuw vallen, dus wees daarop voorbereid, zelfs in de zomermaanden! De hoger gelegen delen bieden over het algemeen in de zomer milde temperaturen, terwijl het in de vallei(en) makkelijk 30 graden wordt. Gaat u een dag wandelen dan kleed u zich het best in lagen. Plotselinge onweersbuien zorgen voor hevige temperatuurschommelingen en zelfs de beste weerapp's kunnen het weer niet goed voorspellen.

sneeuw in RMNP

De belangrijkste verbindingsweg in het park is de Trail Ridge Road, de hoogst gelegen doorgaande weg van de Verendigde Staten. Meestal opent deze weg pas rond Memorial Day en is deze zelden compleet sneeuwvrij. De Trail Ridge Road verbind het westen van het park met het oosten, tussen de dorpen Grand Lake en Estes Park. De weg is 48 mile lang ( 77 km) en biedt verschillende mooie bezienswaardigheden, uitkijkpunten en wandelingen. Op de top is ook het Alpine Visitor Center te bezoeken.

Het park kent verschillende toegangen, waarvan er vier aan de oostkant liggen. De meeste bezoekers zullen aan de oostkant via de Fall River Entrance het park binnenrijden of via de Beaver Meadows Entrance. Aan de westkant heeft u minder keuze: u kunt daar het park enkel binnenrijden of verlaten via Grand Lake Entrance.

Een andere ingang, die veel minder vaak wordt gebruikt, ligt aan de CO7 (ook wel de Peak to Peak Highway genoemd) en heet de Wild Basin Entrance. Vanuit hier vertrekken enkele kleine wandelingen. Dit gedeelte staat niet in verbinding met de andere delen van het park.

Overnachten in of nabij Rocky Mountain National ParkBinnen de parkgrenzen zijn er geen accommodatie mogelijkheden. De meeste bezoekers vallen uit naar omliggende steden. Aan de westkant ligt Grand Lake hiervoor ideaal, aan de oostkant kiest men meestal voor het toeristische stadje Estes Park. In beide steden zijn genoeg hotels, motels en bed & breakfasts te vinden. Maar ook voor het huren van een cabin of vila komt u hier aan uw gerief. Mocht u in de populaire zomermaanden het park bezoeken dan loont het zeker om ver van te voren een kamer of cabin te reserveren. Rekent u ook op hogere prijzen dan u wellicht gewend bent in het zuidwesten; Grand Lake, en vooral Estes Park, zijn niet goedkoop.

Houdt u van kamperen? Dan bent u hier in de goede regio. In het park vindt u vijf campings. Let wel: reserveren is ten zeerste aan te raden. Ook in de gebieden rondom het park kunt u een hoop kampeerplaatsen vinden.

hert

Wildlife in Rocky Mountain National ParkHet park kent een grote diversiteit aan flora & fauna. Afhankelijk van de periode waarin u het park aandoet, maakt u grote kans hier wat van te zien. Er leven enkele grote zoogdierensoorten, waarvan de enorme kudde's elk's (wapiti's) het meest voorkomen. Deze dieren zijn niet schuw en grazen vaak vlak aan de weg en zullen niet snel schrikken van uw aanwezigheid.

Een dier wat zich minder vaak laat zien is de eland. Toch leven er een hoop in de graslanden en waterrijke gebieden van Rocky Mountain National Park. Vooral aan de westkant van het park, rondom de Kawuneeche Valley, maakt u relatief veel kans deze prachtige dieren te bewonderen.

Een ander dier dat bijzonder is, maar zich niet al te vaak laat zien, is de Bighorn Sheep (dikhoornschaap). Er leven er zo'n 350 in dit gebied, maar ze vertoeven vaak hoog in de bergen in een rotsachtige omgeving. Vraagt u aan een parkranger waar u die dag het meeste kans heeft deze dieren te spotten. En heb geduld!

Het park kent ook enkele carnivoren, al is de kans dat u deze zult zien bijzonder klein, zeker in vergelijking met een park als Yellowstone. Er leeft een kleine populatie zwarte beren in het park, maar deze worden zelden gespot, net als de puma, waarvan er toch heel wat in het park leven. Deze dieren zijn echter erg schuw, en dat is misschien maar goed ook. Wilt u graag wildlife spotten dan maakt u hier het meeste kans op door in de vroege ochtend of late avond eens door het park rond te rijden.

Bezienswaardigheden in Rocky Mountain National PakAdams FallsDeze populaire en makkelijke wandeling vindt u net buiten de parkgrenzen, nabij Grand Lake. U loopt vanaf de parkeerplaats eerst een stukje door bosgebied. Overigens is dit een plaats waar u met een beetje mazzel elanden kunt spotten. Na een halve kilometer komt u bij een splitsing, die u in een rondje langs de waterval leidt. Vanaf hier kunt u het water al horen. Na een klein stukje lopen komt u aan bij de waterval, die bijna 20 meter hoog is. Afhankelijk van het seizoen is deze waterval enorm krachtig. In het voorjaar, als het smeltwater uit de bergen stroomt, is de waterval een kolkende massa water die indrukwekkende proporties aanneemt. U kunt de wandeling vervolgen langs de rivier tot u weer bij de parkeerplaats bent.

Bear LakeBear Lake is een van de drukst bezochte delen van het park. De parkeerplaats is vaak voor 10 uur in de ochtend al volgelopen. Het loont daarom gebruik te maken van het shuttlebussysteem. Vanaf de parkeerplaats beginnen een aantal mooie wandelingen die vooral langs hoger gelegen meren leiden. Bear Lake zelf ligt nagenoeg aan de parkeerplaats en via een welonderhouden pad kun je een rondje om het meer wandelen. De wandeling biedt ondermeer prachtig gelegen uitzichten over Hallet Peak, Half Mountain en Longs Peak. Met een lengte van iets meer dan een kilometer is deze trail voor jong en oud geschikt en een absolute must als je dit park aandoet. Voor de wandelaars die iets meer uitdaging zoeken is deze trail te combineren met het wandelen om meerdere meren, zie onder.

Bear Lake

Alberta FallsMet een krappe drie kilometer is deze niet al te lastige hike een leuke bezigheid in dit park. De wandeling begint bij de Glacier Gorge Trailhead, gelegen aan de Bear Lake Road. De wandeling leidt door naaldbossen en kruist af en toe Glacier Creek. Eenmaal bij de waterval gearriveerd kunt u genieten van de kracht van het water dat naar beneden stort en even rustig picknicken in een prachtige omgeving.

Sprague LakeDit meer is zeer eenvoudig te bereiken aangezien het aan een grote parkeerplaats ligt. Het wandelpad is goed onderhouden en grotendeels geasfalteerd. Als u helemaal om het meer wilt wandelen reken dan op een lengte van ongeveer 1.5 kilometer. In de vroege ochtend of late avond maakt u kans om hier ook elanden te spotten. De wandeling zelf is erg populair dus rekent u niet op een rustige omgeving. Dit meer is ook populair bij fotografen, aangezien u schitterende weerspiegelingen kunt zien in het water wanneer het windstil is.

Wandelen in Rocky Mountain National ParkRocky Mountain National Park kent een enorm netwerk aan wandelingen. Veel zijn er makkelijk bereikbaar en voor een ieder te doen, anderen zijn voor de meer gevorderden wandelaars en duren soms meerdere dagen. In totaal leidt meer dan 1500 km wandelpad je langs de prachtige meren, hoge watervallen, schitterende uitzichten of steile wandelpaden. We hebben een aantal populaire wandelingen voor u beschreven, die tijdens een bezoek aan Rocky Mountain National Park zeker de moeite van het wandelen zijn.

Alpine Ridge TrailDeze hele korte wandeling begint hooggelegen op de Trail Ridge Road bij het Alpine Visitor Center. Hoewel de wandeling kort is is deze bij vlage redelijk steil. Bijkomende factor is dat de wandeling begint op 3,6 km hoogte, wat voor kortademigheid en hoogteziekte kan leiden. Neem dan ook de tijd voor deze wandeling en probeer niet te snel te lopen. Als u eenmaal hoogteziekte te pakken hebt kunt u de rest van de dag waarschijnlijk niet goed meer functioneren. De wandeling zelf loopt door het bijzondere tundragebied en omvat enkele steile traptreden. In de lente en vroege zomer staat de tundra in bloei en vindt u er bijzondere bloemen en planten. De uitzichten op de top zijn spectactulair.

Bear Lake, Nymph Lake, Dream Lake & Emerald PoolDeze combinatiewandeling is in totaal bijna acht kilometer en vergt bij vlagen wat van uw conditie. Er zitten enkele steile stukken in die vooral bij hoge(re) temperaturen lastig kunnen zijn. De trail leidt langs verschillende hoog gelegen meren die meestal pas half juni compleet ijsvrij zijn. Het is aan te raden deze wandeling in de vroege ochtend te gaan, aangezien het later op de dag een stuk drukker wordt. Dit kan lastig zijn op de smallere wandelpaden. U loopt overigens dezefde wandeling terug als dat u heen loopt.

Wandelen in de Rocky's

Bierstadt LakeDeze vier kilometer lange wandeling is niet al te lastig en begint aan de Bierstadt Trailhead aan Bear Lake Road. Tijdens het eerste gedeelte moet er wat door bosrijk gebied geklommen worden alvorens uit te komen bij de morene waar het meer gelegen is. U kunt hier wat genieten van de bergen om u heen of de vogels die met regelmaat neerdalen in het ondiepe water.

Mills LakeMet ruim 8 km lengte is deze wandeling niet al te zwaar, maar voor de gemiddelde wandelaar toch een uitdaging. Er dient wat geklommen te worden en het grootste gedeelte biedt geen schaduw. De wandeling begin aan de Glacier Gorge Trailhead, gelegen aan de Bear Lake Road.

Fern LakeDeze pittige wandeling is voor de wat meer gevorderde wandelaar. Met 11 km is het niet zozeer de lengte die het lastig maakt, maar het hoogteverschil des te meer. Er moet bijna 500 meter geklommen worden. De wandeling begint bij de Moraine Park parkeerplaats (bij de camping) en kan ook per shuttlebus bereikt worden. De trail volgt de Big Thompson River door bebost gebied en langs enkele hoge bergwanden, waar u met wat geluk dikhoornschapen kunt spotten. Gedurende de wandeling passeert u The Pool, een versnelling in het water die soms tot een waterval uitgroeid. Het is een populaire plaats onder vissers en om te picknicken. Wat later passeert u enkele andere meren alvorens bij Fern Lake uit te komen. Deze wandeling is met name een aanrader als u de drukte van het park wilt ontvluchten.

Coyote Valley TrailNiet ver van de Grand Lake entrance in het westen van het park, ligt de start van de vlakke en makkelijke wandeling door de Kawuneeche Valley. Deze wandeling is geschikt voor jong en oud en biedt soms de kans om wildlife van dichtbij te bewonderen. Elanden, wapiti's en coyote's worden vaak in de ochtenden en avonden gespot in de lage grasvlakten. De wandeling is niet langer dan een kilometer en biedt op verschillende plaatsen bankjes en borden met informatie over de regio.

Heeft u een huurauto of camper nodig als u door dit gebied reist?Klik hier voor meer informatie over autohuur in de USA of klik hier voor meer informatie over Amerikaanse campers.Meer informatieNaar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?