Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Arches National Park

Alles over Arches National ParkDit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig. Speciale dank aan Vivianne Seinen (Isis) voor de foto's.

Landscape Arch in Arches National Park
Landscape Arch

Arches National Park is een Amerikaans National Park in het oosten van de staat Utah. Het park staat vooral bekend om zijn arches (rotsbogen), unieke rotsformaties in de vorm van een brug die zich over miljoenen jaren gevormd hebben. Arches National Park trekt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers.

Op deze pagina kunt u uitgebreide informatie vinden om u te helpen bij de voorbereiding van uw bezoek aan Arches National Park.

Locatie en geschiedenis

Alles Amerika

Arches National Park ligt in het oosten van Utah, zuidelijk van Interstate 70 aan Route 191. Het 310 km2 grote gebied werd in eerste instantie in 1929 tot National Monument benoemd, maar verkreeg in 1971 de status van National Park.

Ongeveer 300 miljoen jaar geleden stroomde een zee in dit gebied die uiteindelijk verdampte. Dikke lagen zout bleven achter die uiteindelijk afgedekt werden met andere rotsen en stenen (Entrada Sandstone). De laag rotsen en stenen op het samengeperste zout werd uiteindelijk bijna 1,5 kilometer dik, maar erodeerde gedurende miljoenen jaren weer weg.

Door al dit gewicht werd het zout vloeibaar, waardoor enorme gaten vielen en hele stukken rots wegzonken, terwijl anderen omhoog gestuwd werden. Erosie zorgde ervoor dat de jongere rotslagen steeds verder wegsleten en water vond zijn weg in de gaten en openingen. In de kou bevroor het water en het ijs zette uit, waardoor meer druk werd geplaatst op de omringende rotsen, waardoor meer stukken rots afbraken.

Uiteindelijk bleven er alleen enorme overeindstaande "vinnen" over, die langzaamaan uitgehold werden door wind en water. Sommige vinnen verloren hierdoor het evenwicht en stortten in, maar anderen hadden voldoende structurele integriteit om overeind te blijven staan en vormden hierdoor de arches (rotsbogen).

Bereikbaarheid

Alles Amerika

Arches heeft slechts één ingang, in het zuiden van het park aan Route 191. Deze ingang ligt op ongeveer 375 kilometer van Salt Lake City, 540 kilometer van St. George en 730 km van Las Vegas.

U kunt Arches bereiken via I-70 (afslag 182, Crescent Junction). Volg vervolgens Route 191 naar de ingang van het park.

Aangezien er geen shuttlebus beschikbaar is in Arches National Park, moet u dit park met uw eigen auto verkennen. Er loopt slechts één weg door het park die een aantal kleine zijweggetjes heeft. In de meeste gevallen zult u deze weg afrijden en stoppen bij uitzichtpunten, waar u kleine wandelingen kunt maken naar bezienswaardigheden.

Het weer in Arches

Alles Amerika

Veel AllesAmerika.com-leden raden u aan om Arches in de lente of de herfst te bezoeken. "Het is er in juli behoorlijk warm, ik denk dat het voor- en najaar veel prettiger zijn voor een bezoek", aldus een forumlid. Gedurende de zomermaanden (juni tot en met augustus) ligt de gemiddelde temperatuur ver boven 30 graden Celcius en deze kan oplopen tot meer dan 40 graden. Het kan dan ook erg onaangenaam zijn om in het park rond te rijden en wandelen.

De temperatuur kan binnen een periode van 24 uur echter aardig variëren, ook in de lente en herfst. Zo kan het in voorkomende gevallen overdag 25 graden zijn en 's nachts bijna vriezen.

Zo heet als het in de zomer is, zo koud is het in de winter. Van november tot en met februari vriest het geregeld in Arches en hoewel het niet veel hoeft te sneeuwen, maakt dat de wegen al snel onbegaanbaar.

Overnachten in en nabij Arches National Park

Alles Amerika

Als u in Arches National Park wilt overnachten, moet u bereid zijn om te kamperen. U kunt kamperen bij Devils Garden Campground aan het eind van de weg (29 km van de ingang). Deze camping heeft slechts 52 plekken en reserveren is daarom aan te raden. Probeer bij voorkeur een plaats achterin de camping te vinden, de voorste plekken liggen dicht bij de (doodlopende) weg.

Kamperen in Arches National Park
Kamperen in Devils Garden

Van de 52 kampeerplekken zijn er 24 beschikbaar om vooraf te reserveren (minimaal 4 dagen van tevoren), de andere plekken worden per dag weggegeven op basis van beschikbaarheid. Voor de beste kans op een kampeerplek kunt u het beste 's ochtends vroeg als het park opent bij het bezoekerscentrum aankloppen. Halverwege de ochtend zullen de kampeerplekken zeker in het hoogseizoen vergeven zijn.

Als u interesse heeft in kamperen in of nabij Arches National Park, overweeg dan om uw kampeerspullen te huren bij Rent Your Tent USA. Zij bieden u de mogelijkheid om uw tent en andere nuttige spullen (zoals slaapzakken, stoelen en meer) per UPS te ontvangen op de door u gewenste locatie in de VS. Klik hier voor meer informatie over het huren van uw tent bij Rent Your Tent USA.

In Arches is geen hotel, maar het nabij gelegen plaatsje Moab heeft keuze genoeg. "Als je niet kampeert is Moab de aangewezen overnachtingsplaats", meldt een forumlid. "Overnacht[...] zonder enige twijfel in Moab, daar is van alles" te vinden, aldus een ander forumlid.

Klik hier voor accommodatiebeoordelingen van AllesAmerika.com-leden in Moab.

Wandelen in Arches National Park: Fiery Furnace

Alles Amerika

Aangezien het 's zomers erg warm kan zijn in Arches, is het beter om het park in de lente of het najaar te bezoeken als u van plan bent om er te wandelen. De meest aangeraden wandeling is Fiery Furnace.

Fiery Furnace
Wandelen door Fiery Furnace

Fiery Furnace is een drie uur durende wandeling die u het beste uitsluitend kunt doen onder begeleiding van een park ranger (zonder begeleiding mag ook, maar dan loopt u grote kans te verdwalen, zeker als u de wandeling nog niet eerder hebt gedaan). U moet dan ook minimaal 4 dagen van tevoren een reservering doen, wat u kunt doen via het de NPS site. Vroeger reserveren is aan te raden daar de toers snel vollopen.

De wandeling leidt u door een labyrinth van zandstenen rotswanden. De ranger zal u gedurende de wandeling veel informatie geven over het gebied. AllesAmerika.com-leden noemen de wandeling "helemaal te gek", een "leuke gevarieerde en grappige klauterwandeling" en "een ongelooflijke aanrader".

De Fiery Furnace wandeling is van gemiddelde moeilijkheidsgraad; omkeren behoort niet tot de mogelijkheden als u eenmaal wandelt, dus zorg ervoor dat u weet waar u aan begint. Kinderen onder 5 jaar mogen de wandeling niet doen en kinderen tot 12 jaar moeten begeleid worden door een verantwoordelijke volwassene.

Andere langere wandelingen die aangeraden worden zijn Devils Garden Trail, Landscape Arch Trail, Double O Arch Trail en Delicate Arch Trail.

 • Devils Garden Trail is een lange wandeling (bijna 12 km) waarbij u ook langs de Double O Arch komt. U kunt hem het beste vroeg in de morgen beginnen om de hitte te vermijden.

  Devils Garden
  Start van de Devils Garden wandeling

 • Landscape Arch Trail is een kortere, 3 kilometer lange, maar zeer drukke wandelroute die u naar de 93 meter brede boogbrug leidt; dit is de grootste boogrug ter wereld, al is de Kolob Arch in Zion National Park slechts één meter korter. Aangezien er delen van de boog zijn afgebroken gedurende de laatste paar eeuwen denken sommigen dat de beroemde boogrug in Arches op instorten staat, maar anderen denken dat de boog nog wel een aantal eeuwen stabiel zal zijn. De wandeling ernaar toe is grotendeels vlak.
  Landscape Arch
  Zicht op Landscape Arch

  Klik hier om meer te lezen over Zion National Park.

 • Delicate Arch is een bijna 5 kilometer lange wandeling die u naar de beroemdste boog van het park leidt. Gedurende deze wandeling is er weinig schaduw, dus zorg ervoor dat u voldoende water meeneemt. Volgens AllesAmerika.com-leden is Delicate Arch een boog die je van dichtbij moet zien: "Van ver af is het leuk maar doet het geen recht aan het gigantische ding."


Korte wandelingen door Arches National Park

Alles Amerika

Arches National Park is een wandelpark, wat wil zeggen dat u de mooiste bezienswaardigheden vaak alleen kunt bekijken als u een korter of langer stuk wandelt. U heeft echter ook de mogelijkheid om u te beperken tot korte wandelingen die u vanuit uw auto kunt starten. Rij de ongeveer 29 km lange parkweg met daarlangs veel uitzichtpunten om een goed overzicht te krijgen van het park.

Enkele kortere wandelingen die u kunt doen vanaf een parkeerplaats langs de parkweg zijn de volgende:

  Balanced Rock
  Balanced Rock is niet goed in
  foto's te vatten
 • Park Avenue Trail: Een 1,6 kilometer lange wandeling naar het Courthouse Towers Viewpoint. U kunt verschillende bezienswaardigheden van deze wandeling zien als u komt aanrijden (zoals The Three Gossips, Queen Nefertiti, Queen Victoria Rock, Tower of Babel en the Courthouse Towers), maar uw ervaring zal heel anders zijn als u ze daadwerkelijk van dichtbij bekijkt.

 • Balanced Rock Trail: Ook deze bezienswaardigheid is vanaf de weg te zien, maar de wandeling erheen vanaf de parkeerplaats is slechts 250 meter. Het bovenste (balancerende) deel van de rots is even groot als drie Amerikaanse schoolbussen. U kunt links een foto zien van Balanced Rock, maar deze doet deze bijzondere rotsformatie niet eer aan.

 • Double Arch Trail: Niet te verwarren met de Double O Arch. Deze korte, minder dan 800 meter lange gemakkelijke wandeling leidt u naar een dubbelrotsboog die dezelfde steen hebben voor hun beide buitenste benen. U bereikt het wandelpad door net na de Balanced Rock rechtsaf te slaan en de zijweg ongeveer 4 kilometer te volgen; de wandeling is in het uiterste noorden van de parkeerplaats te vinden. Vanuit hier kunt u overigens ook andere bezienswaardigheden bereiken, zoals Parade of Elephants, Turret Arch, Elephant Butte en Cove of Caves, onder meer via de Windows Trail.

  Double Arch in Arches National Park
  Double Arch

 • Sand Dune Arch en Broken Arch Trail: Deze twee wandelingen, de eerste slechts 600 meter en de tweede 2 tot 3 kilometer, kunt u een paar kilometer voorbij Fiery Furnace vinden. De eerste wandeling is leuk voor kinderen, de tweede sluit aan op Sand Dune Arch als u daarna nog wilt doorlopen. Sand Dune Arch is slechts een kleine boog en Broken Arch speelt een spelletje met uw ogen: hoewel de boog gebroken lijkt, is dit in werkelijkheid niet het geval - wat u zult zien als u dichterbij komt. U kunt ervoor kiezen om om de boog heen te lopen en zo een kilometer aan uw wandeling toe te voegen, maar u kunt ook omkeren en terug gaan naar de parkeerplaats. Als u kiest voor de Loop (de extra kilometer), komt u langs de Devils Garden Campground.

 • Skyline Arch Trail: Deze wandeling ligt langs een parkeerplaats op slechts anderhalve kilometer na de Sand Dune en Broken Arch parkeerplaats. Deze korte, 300 meter lange wandeling die u leidt naar de Skyline Arch, waar u een aantal mooie sfeerplaatjes kunt schieten. Doordat deze parkeerplaats dichtbij de Devils Garden Campground is, is deze wandeling populair bij kampeerders.


Meer tips voor Arches van AllesAmerika.com-leden

Alles Amerika

 • Kamperen op de Devils Garden Campground is een aanrader, maar als u dat niet wilt of kunt is Moab een goede plek om in een hotel te verblijven. Een lekker restaurant is The Brewery, wat door meerdere AllesAmerika.com-leden wordt aangeraden: "Wij hebben heerlijk gegeten bij The Brewery" is een veelgehoord commentaar.

 • De meeste leden raden u aan om minimaal twee dagen te besteden aan Arches National Park, alhoewel u met één dag kunt volstaan als u alleen kortere wandelingen doet en de beroemdste bezienswaardigheden overslaat. Denk eraan dat alleen Fiery Furnace al drie uur beslaat en wandelingen als Delicate Arch en Devils Garden ook meerdere uren in beslag nemen.

 • Veel parkeerplaatsen in Arches zijn redelijk klein en lopen daarom snel vol. Hou hier rekening mee als u van plan bent bij bepaalde specifieke parkeerplaatsen te stoppen. Aldus een AllesAmerika.com-led: "De grootte van de parkeerterreinen vallen me wat tegen. Misschien moet je in het hoogseizoen eerst iets overslaan en dan later nogmaals proberen. Vooral het parkeren bij Delicate Arch kan een probleem zijn, wees dus op tijd voor sunset. Bij mijn bezoeken in de lente lukte dat nog net. De toegestane snelheid ligt laag en je moet soms wel een stukje rijden om ergens te komen. Let op: ook binnen het park zijn regelmatig snelheidscontroles."

 • Als het niet lukt om op de Devils Garden Campground een plaatsje te reserveren, probeer dan eens de talrijke campings in de omgeving van Moab. Allen zijn deels "first come first serve" tenzij u van tevoren reserveert, dus wees er op tijd bij. Zeker gedurende Amerikaanse feestdagen als Memorial Day (eind mei) en Labor Day (begin september) is het erg druk.


Meer informatie over Utah

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?