Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Douane en paspoort

Douane, paspoort en visum: informatie voor AmerikaGaat u binnenkort naar Amerika reizen? Hier uitgebreide informatie over de Amerikaanse douane, uw paspoort voor Amerika, het ESTA-programma en of en wanneer u een visum nodig heeft als u naar de Verenigde Staten reist.

Wilt u meer weten over ESTA? Klik hier voor meer informatie over de ESTA-regels.


Amerika paspoort


Uw paspoort: vereistenAls u naar de VS afreist, moet uw paspoort nog minstens geldig zijn gedurende uw geplande verblijf in de VS om toegelaten te worden. Overtuigt u zich er minstens 3 maanden voor vertrek voor dat uw paspoort bij uw vertrek nog gedurende uw gehele verblijf in de VS geldig is, want dan kunt u nog op tijd reageren en een nieuw paspoort aanvragen.

Iedereen die naar de VS reist moet een zogenaamd machinaal leesbaar paspoort hebben. Alle Nederlandse paspoorten die sinds 1995 zijn uitgegeven voldoen aan deze eis.

Het is verplicht dat ieder persoon een eigen paspoort heeft. Kinderen kunnen dus niet meer met het paspoort van hun ouders meereizen. Ook uw baby heeft een eigen paspoort nodig.

Noodpaspoort: niet geldig in de VSEen Nederlands noodpaspoort, een document dat u in noodgevallen op Schiphol kunt aanvragen, is volgens de marechaussee niet geldig als u naar de Verenigde Staten wilt reizen. Het document beschikt niet over de vereiste chips en dus kan u de toegang tot de VS geweigerd worden.

De meestgebruikte redenen om een noodpaspoort aan te vragen zijn ofwel dat uw huidige paspoort is verlopen ofwel dat het niet lang genoeg meer geldig is. De douane van de VS accepteert nooddocumenten echter uitsluitend in echte noodgevallen, zoals wanneer uw bagage met paspoort op het vliegveld is gestolen of als het een medisch noodgeval betreft.

Het is dan ook aan te raden om ruim voor uw vertrek te zorgen voor een geldig paspoort voor alle meereizende familieleden en uzelf, zoals hierboven beschreven.

De Amerikaanse douaneLet op: U dient uzelf al voor uw vertrek aan te melden bij de Amerikaanse regering via het ESTA-programma, anders kan u de toegang tot de VS worden ontzegd. Klik hier voor alles over ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Per juli 2014 is het verplicht om bij uw vertrekgate op Schiphol aan te tonen dat uw electronica aan kunnen, een nieuwe regel van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA die bedoeld is om te voorkomen dat er bommen in telefoons en laptops vervoerd kunnen worden. Zorg er dus voor dat alle electronica die u in uw handbagage meeneemt makkelijk te vinden zijn, uit hun hoes gehaald kunnen worden en aangezet kunnen worden.

In het vliegtuig zal u gevraagd worden een wit formulier in te vullen; zorg daarom dat u een pen in uw handbagage hebt, want deze worden niet uitgereikt.

Dit formulier, het douane-aangifteformulier ofwel de Customs Declaration, moet u uiteraard naar waarheid invullen; als u geen goederen invoert voor vrienden of familie, vul dan als bedrag $0 in. Laat het formulier bij de eerste douanepost zien, en lever het in bij de tweede douanepost (nadat u uw koffers opgehaald hebt).

Sommige immigratiebeambten van de VS zijn erg streng; zorg dat alles piekfijn op orde is voordat u bij de douane komt. Houdt alle papieren gereed en laat de beambte nooit wachten. De strengheid van de douanebeambtes is overigens vanwege een goede reden, namelijk dat de files bij de douane vaak zeer lang zijn.

Als er één vliegtuig landt, levert dat al tussen de 200 en 500 mensen op die langs Immigrations moeten; op grotere luchthavens landen echter vaak meerdere vliegtuigen tegelijk waardoor er soms tot 800 mensen staan te wachten bij de douane. Zelfs met 10 douanehokjes kan dit voor lange wachttijden leiden.

Tot slot: zorg dat u aansluit bij een rij die bestemd is voor buitenlanders, tenzij u een ingezetene bent van de VS. Amerikaanse staatsburgers en greencardhouders hebben hun eigen douanehokjes ("Citizens/Residents"), waar u als toerist uiteraard niet doorheen mag.

Heeft u een visum nodig?Als u minder dan 90 dagen (ongeveer 3 maanden) in de VS verblijft, heeft u als Belg of Nederlander geen visum nodig. Als u langer in Amerika wil verblijven, bijvoorbeeld voor stage, studie of werk, moet u een speciaal visum aanvragen.

Als u onder het Visa Waiver Program (VWP) naar Amerika reist, wat onder meer geldt voor alle Nederlandse en Belgische ingezetenen die op vakantie gaan in de Verenigde Staten, dient u uzelf voor uw vertrek online aan te melden bij de Amerikaanse regering via het ESTA-programma. Klik hier voor alle ESTA-informatie.

U mag niet via het ESTA-programma naar de VS als u aan minstens één van onderstaande voorwaarden voldoet:

  • U bent ernstig (besmettelijk) ziek;
  • U bent drugsverslaafd;
  • U bent in het verleden gearresteerd of veroordeeld voor een moreel vergrijp of een vergrijp met drugs, of u bent twee keer of vaker veroordeeld en heeft daarbij in totaal meer dan vijf jaar in gevangenschap doorgebracht;
  • U bent een spion (geweest) of van plan spionage te plegen, of u bent terrorist (geweest);
  • U wilt werken in de VS, u bent ooit de toegang tot de VS geweigerd of gedeporteerd, of u heeft geprobeerd door fraude een visum te verkrijgen;
  • U heeft ooit een kind van een Amerikaanse staatsburger vastgehouden of de staatsburger toegang tot het kind geweigerd, ook al is het uw kind.

Vraag in dit geval na bij het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam of u een visum moet aanvragen. Doe dit liefst 6 tot 12 maanden voor uw vertrek, want u kan de toegang het land ontzegd worden.

Klik hier voor uitgebreide visuminformatie voor Amerika.

Meer informatie over reizen naar Amerika
Terug naar de Reizen naar Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?