Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Florida > Orlando

Alles over Orlando, Florida: enkele attractiesSeaworldNatuurlijk is er in Orlando veel meer dan alleen maar Disneyworld. Wat te denken bijvoorbeeld van mijn favoriete park, het grootste zeedierenpark ter wereld, SEAWORLD. Dagkaart $ 55, kinderen $ 45,50 en parking $ 7 .

Gedurende een gedeelte van het jaar kun je tijdelijk een jaarkaart krijgen voor de prijs van een dagkaart, de zogenaamde Fun Card ! Let op de aankondigingen op de Seaworld-website en bij het park. Ook zijn er verschillende kortingsbonnen in gratis blaadjes verkrijgbaar. Zoek ze op, het scheelt.

Als eerste park ter wereld kun je dagtickets voor Seaworld ook via internet bestellen, betalen en zelf uitprinten. Het scheelt je ongeveer 10 %, toch zeker de moeite waard. Kijk voor de gang van zaken op de website van Seaworld.

Verder kun je diverse tickets combineren, bijvoorbeeld een combinatieticket met Busch Gardens ($ 91, kinderen $ 77,50). Ook is er de Flexticket voor toegang tot Sea World/ Universal Studios/Islands of Adventure/Wet 'n Wild (zie voor de parken verderop) voor 14 dagen aaneengesloten onbeperkt $ 186,50, kinderen $ 151,50 of deze parken plus Busch Gardens, ook 14 dagen aaneengesloten onbeperkt, $ 216,50, kinderen $ 186,50.

Let bij Sea World ook op de tweede dag gratis. Deze aanbieding geldt bijna het hele seizoen en de tweede dag is, op vertoon van de dagticket, vlak achter de ingang verkrijgbaar. Je wordt dan op de foto gezet ter controle bij het volgende bezoek.Niet vergeten ! Wil je vaak naar Seaworld en Busch Gardens, dan is zelfs een “gewone” jaarkaart te overwegen. Niet eens zo gek veel duurder dan een aantal losse kaarten. Zie de website. een jaar lang naar Seaworld ! ). De website van Seaworld vermeldt dat.

Sea World is ook, net als de andere parken goed aangegeven en makkelijk bereikbaar. Seaworld kent een aantal zeer goede shows, veel dieren en heeft zich de laatste jaren verrijkt met een tweetal spectaculaire attracties.

De entree van het park ziet er leuk uit, maar het is nep, gemaakt om een beetje in de sfeer te komen. Vlak achter de entree kun je een plattegrond krijgen met een tijdentabel voor de shows, onmisbaar als je niets wil missen. Loop linksom en al vrij snel kom je bij Key West, waar de dolfijnen en de roggen zich bevinden. Allemaal aaibaar, hoewel er veel kapers op de kust zijn in de vorm van medebezoekers. Koop daarom een bakje met vis en gegarandeerd dat de dolfijnen en de roggen zich wat aaibaarder opstellen. Vergeet ook niet bij de dolfijnen even naar het onderwater-gedeelte te lopen, leuk om die dieren onderwater bezig te zien.

Tegenover de roggen vind je de zeeschildpadden en het tropisch aquarium. Trouwens, bij alle dieren staan Seaworld-functionarissen, die op alle vragen over de dieren antwoorden hebben. Iets voorbij Key West bevindt zich het Dolphin Stadium waar vele malen per dag een leuke show plaatsvindt.

Een beetje verborgen achter dit stadion vind je de zee-olifanten, de Manatees. Hier kun je deze wat vreemde dromerige dieren zowel boven als onder water bekijken. Hier weer vlakbij de recent gebouwde spectaculaire attracties: een water-ride, Journey To Atlantis (je kunt nat worden, maar de ride is heel verrassend) en Kraken, een super-sensationele achtbaan. Een must voor de liefhebbers. Voor Kraken bevindt zich het pinguïn-verblijf met een enorme verzameling pinguïns, bijeengebracht in een omgeving, die zoveel mogelijk hun natuurlijke omgeving benadert.

Daarna leidt de Seaworld-wandeling naar de Pacific Point Preserve, zeeleeuwen en zeehonden in een bijna net echte omgeving. Je kunt dit haast niet missen, want het geluid van deze dieren hoor je al van ver. Ook hier kun je vis kopen om de dieren te voeren, maar pas op voor de witte reigers, die zijn erg gehaaid in het voordringen ! Inmiddels ben je het Sea Lion Stadium gepasseerd, hier een aantal malen per dag een zeer amusante zeeleeuwenshow Seamore And Clyde. Wees zeer bijtijds (ruim een kwartier van tevoren), want ook de voorshow is aantrekkelijk. Naast dit stadion bevindt zich het gebouw waarin de Terrors Of The Deep rondzwemmen, o.a. een hele grote verzameling reuzehaaien, waar je in een soort glazen buis onderdoor loopt, heel apart. Er is ook, met zicht op de haaien (of is het, de haaien met zicht op jou…..) een eetgelegenheid, de Sharks Underwater Grill.

In het Nautilus Theater vinden wisselende shows plaats, vaak kunstige acrobatiekshows. Dan is het tijd voor een gratis biertje !! Dit park is eigendom van Anheuser-Busch, de grootste bierfabrikant van de VS. In het Hospitality Center kun je gratis proeven en bestaat er ook de mogelijkheid om wat meer over bier te weten te komen. Ook bevinden zich hier de Clysedalepaarden, die vroeger de bierwagens trokken. Je kunt er ook mee op de foto !

Naast het spelletjesgedeelte bevindt zich een gigantische kinderspeeltuin, Shamu's Happy Harbor en daartegenover de beroemdste show ter wereld, de show van Shamu, de grote zwart-witte killerwhale. In het gigantische Shamu Stadium vinden een aantal malen per dag shows plaats, die de moeite waard zijn. Sinds kort bestaat er ook de gelegenheid om backstage te eten, Dine with Shamu. Het is een lopend buffet, waarbij je kunt zien hoe de dieren getraind worden. Ook kun je aan de zijkant van het stadion de killer-whales onder water zien via giga-ramen.

Voor volwassenen kost het $28 en voor de kinderen $16. Indien Seaworld in de avond open is (en dat is vrij vaak in de zomer) vergeet dan niet de Shamu-avondshow te zien, in het donker met blacklight, heel apart. Oh ja, wil je erg nat worden, ga dan op de onderste ring zitten: doorweekte kleding gegarandeerd !

Wild Artic (naast het Shamu-stadion) is een leuk gethematiseerde reis naar de pool, met walrussen, bijzondere soorten dolfijnen, ijsberen en vissen. Je kunt er op 2 manieren reizen: te voet of per helikopter (ik zou de heli nemen).

Normaal worden er in het Atlantis Bayside Stadium 2, soms 3 keer per dag aantrekkelijke ski-shows gegeven. 's Avonds is er in ditzelfde stadion aan lazer/ vuurwerk-show, die ook zeer goed is. Op dit moment zijn er geen shows, omdat men net klaar is met een nieuw aantrekkelijk stukje Seaworld: THE WATERFRONT. Het is een winkelpromenade met naast winkels een aantal restaurants die allemaal in een sfeervolle entourage gebouwd zijn. Er worden in dit stukje Seaworld ook shows gegeven: “Kat ’n Kaboodle”, een show met katten uit de hele wereld en “Rico & Roza’s Musical Feat”, een muzikale familieshow. Ook de uitkijktoren is opgenomen in The Watefront. Deze is voor een klein bedrag, $3 te bezoeken en levert een spectaculair uitzicht over Seaworeld en de wijde omgeving op.Verder zijn er in dit park, waar je makkelijk een hele lange dag kunt doorbrengen nog Hawaï-shows, huisdierenshows (bijzonder grappig, eg leuk voor kleine kinderen) en veel verborgen mooie plekjes met fraaie bloemperken.

Het hele jaar vanaf 9 uur open, per seizoen wisselende sluitingstijden.

Discovery CoveTegenover Seaworld ligt een ander park, in de zomer van 2000 geopend, DISCOVERY COVE. Het is niet toevallig dat het tegenover Sea World ligt, want het hoort bij elkaar. Maar wel met aparte ingangen en aparte toegangprijzen.

Discovery Cove is een park, dat per dag toegang geeft aan maximaal 1000 bezoekers. Het is een dierentuin/zwemparadijs met een heel apart concept. Het grote verkoop-punt van Discovery Cove is, dat je er kunt zwemmen met dolfijnen. Verder zijn er exotisch aangelegde stranden, veel snorkelmogelijkheden tussen tropische vissen en andere waterdieren en veel supervolières, waar je tussen de vogels doorloopt. Dit alles is te bezoeken voor een hele dag, inclusief lunch en diner, persoonlijke begeleiding in een zeer bijzondere omgeving.

Voordat je nou super-enthousiast wordt en een retourtje Orlando boekt, de kosten zijn nogal hoog ! Voor 1 persoon dient maar liefst $ 211 neergelegd te worden, en dat zijn heel wat euro’s. Wil je niet met de dolfijnen zwemmen, dan is het een tik goedkoper, $ 115,50. Het parkeren is gratis. Er moet nog wel vermeld worden, dat een dagje Discovery Cove ook nog een week gratis toegang tot Sea World oplevert. Dat spaar je dus weer uit !

UniversalOrlando is ook de woonplaats van een deel van het UNIVERSAL Concern. Begonnen in Hollywood als Universal Studios (een combinatie van attractiepark en echte filmstudio) werd in 1990 vlak bij de International Drive Universal Studios Orlando geopend. Tegenwoordig worden er in deze studio meer films opgenomen dan in Hollywood. Twee jaar gelden werd er naast Universal Studios een tweede park geopend, Islands Of Adventure, een uitgaanscentrum Universal City Walk en 3 gethematiseerde hotels, Portofino Bay Hotel (in Italiaanse havenstadje-uitmonstering), Hard Rock Hotel (het tweede ter wereld, er was er al een in Las Vegas) en het in juni geopende Royal Pacific Hotel (tropisch thema).

Dit nieuwste Universal-hotel telt 1000 kamers. De voordeligste kamer kost $ 159 per nacht, duur, maar altijd nog een stuk voordeliger dan het vergelijkbare Polynesian Resort bij Disney. De themaparken, het uitgaansgedeelte en de hotels zijn samengebracht onder de verzamelnaam Universal Studios Escape.

Bij aankomst bij Universal met eigen vervoer wordt je naar 2 enorme parkeergarages geleid, overdag tegen betaling $ 8, 's avonds na 6 uur gratis. Na het parkeren ga je via roltrappen en loopbanden naar Universal City Walk. Dit uitgaans- en winkelcentrum ligt voor Universal Studios en Islands of Adventure, je moet er dus altijd doorheen.

In City Walk vind je een bioscoop met 20 zalen,veel eet-gelegenheden en leuke winkels. Bovendien uitgaansgelegenheden van naam, zoals Hard Rock Cafe en Hard Rock Live (met vaak live optredens van beroemdheden), Jimmy Buffett's Margaritaville, NBA City, Motown Cafe, Nascar Cafe, Bob Marley's Tribute To Freedom en The Groove. Overdag is het winkelgebeuren belangrijk, de uitgaansmogelijkheden zijn pas 's avonds te ontdekken. Een onbeperkte toegangsticket voor alle clubs kost $ 9,50. Op het eerste gezicht lijkt Universal City Walk leuker dan Downtown Disney, maar Downtown heeft voorlopig nog veel meer sfeer en uitstralingdan City Walk, maar wie weet verandert dat in de toekomst.

Het oudste Universal-park (en nog steeds zeer druk bezocht, 9.000.000 per jaar) is UNIVERSAL STUDIOS. Dagprijs $ 55, kinderen $ 45,50, maar een combinatie met Islands of Adventure levert korting op. $ 95,50, kinderen $ 81,50 voor een 5 dagen-ticket voor beide parken (heen en weer mag), inclusief de toegangsticket voor Universal City Walk . Maar denk aan de Orlando Flexticket (zie info bij Seaworld) !

Veel sterker dan bij de Disney's MGM-studio's (hier heb je de "echte" filmstudio's), zijn het hier film en tv, die voor het bindende element zorgen.

Als je na het binnenkomen gelijk rechtsaf gaat, zit je gelijk midden in Hollywood op de Hollywood Boulevard. Let even op de omgeving, de gevels, de goed gelijkende beroemde gebouwen en op de sterren op de grond. Ken je ze allemaal ?

In deze straat ook een aantal attracties: Lucy A Tribute (meer een tentoonstelling over deze vermaarde TV-ster), The Horror Make-Up Show (een kijkje achter de schermen van de horrorfilms, zeer vermakelijk) en Terminator 2 (een buitengewoon fraaie 3D-show met echte acteurs en verbazingwekkende stunts en effecten).

Loop op weg naar de Woody Woodpecker's Kidzone even aan de linkerkant door Central Park en let op de details. Woody Woodpecker’s Kidzone heeft ook voor volwassenen veel te bieden. Allereerst een show voor groot en klein, Animal Planet Live. Altijd al willen weten hoe ze dieren in films leren acteren ? Hier zie je het allemaal: heel leuk. Verder in dit gedeelte kindervriend Barney met een eigen show, een andere Amerikaanse kindervriend Curious George met een hele vochtige interactieve speeltuin (pas op, anders ben je doorweekt), tekenfilmfiguur Woody Woodpecker met een kinderachtbaan en tekenfilmfiguur Fievel met een kindvriendelijke speeltuin. Ja, de kleintjes hoeven zich hier niet te vervelen !

We treffen hier ook nog een ride aan, die niet overgeslagen mag worden: E.T. Adventure. Stap op de fiets en breng E.T. terug naar zijn planeet. De film is begin 2002 in een nieuw jasje in de bioscoop verschenen en dus nog steeds actueel. Hierna kom je bij het Universal-gedeelte, dat World Expo heet. Behalve veel eetmogelijkheden, cartonistenkramen en souvenir-winkels zijn hier 2 spetterende attracties te vinden. Allereerst de Back To The Future-ride. Een hele aparte ervaring door de combinatie van 2 verschillende technieken: superfilmscherm en een mee-wiebelende auto, maar je moet het zelf ervaren om dit te begrijpen.

De tweede attractie werd in 2000 geopend: Men In Black, naar de film met Will Smith. Een interactieve ride, waarbij je buitenaardse wezens moet neerschieten. Dan de brug over richting San Francisco, waar weer het nodige te beleven valt, 2 shows en 2 niet te missen attracties. De shows zijn de Wild West Stunt Show (heel vermakelijk, niet overslaan) en de Beetlejuice Rock 'n Roll Graveyard Revue, een zeer aantrekkelijke (net vernieuwde), vooral muzikale show doorspekt met humor met o.a de Phantom, Frankenstein, Dracula,Wolfman en uiteraard Beetlejuice).

De rides zijn Jaws (heel verrassend en angstaanjagend) en Earthquake (met o.a. een echte rit met de metro naar een metrostation dat door de aardbeving geheel instort). Neem ook even een kijkje bij het water: als je in het echte San Francisco bent geweest, dan herken je dit vast en zeker). Doorlopend bereik je New York (je bent in een attractiepark, alles is mogelijk) waar je beslist even door de straatjes moet wandelen. Je kunt dan gelijk de show van de Blues Brothers meemaken, een muzikaal feestje.

Verder de attractie Twister (zoals de film, je komt in een bijna echte tornado terecht). De attractie Kongfrontation is onlangs gesloten. Er wordt nu druk verbouwd en er komt een spectaculaire Mummy-ride in, geinspireerd door de gelijknamige griezelfilm. Volgens ingewijden wordt het een hele griezelige ride ! Naast Twister vindt er een paar keer per dag een vermakelijke straatshow plaats, de Ghostbustershow, zeer amusant.

Het laatste gedeelte is genaamd Production Central, met attracties zoals de filmheld Shrek in 3D (opent op 12 juni a.s.) en de tekenfilmster Jimmy Neutron in Jimmy Neutron’s Nicktoon Blast (net geopend). Verder zijn er een behoorlijk aantal filmprops te vinden, zowel binnen als buiten. In Amerika weet elk kind wat de Nickelodeon Studios zijn, want elk Amerikaans kind kijkt ernaar op TV. Voor ons pas sinds kort wat bekender, doordat het nu ook in Nederland op de TV is. De studio's staan hier en je kunt er kijken en als je mazzel hebt een opname bijwonen. Tegenover de Nickelodeon Studios bevindt zich het beroemde Hard Rock Cafe, dat trouwens ook vanaf een ingang buiten Universal Studios te betreden is. Wil je hier een kijkje nemen, vergeet dan niet een stempel op je hand te vragen, want anders kun je niet meer terug het park in.

Dit park kent, net als Disney, een soort Fast Pass-systeem, hier heet het echter de Express-pass. Werkt ongeveer hetzelfde als bij Disney, alleen hier kun je voorkeurstijden opgeven. Bijna alle attracties werken met de Express-Pass.

De openingstijden wisselen per seizoen, maar het park is vrij vaak tot laat open. Rest mij nog te melden dat er veel, heel veel eetgelegenheden zijn in alle soorten en maten. In Universal Studios vinden ook speciale evenementen plaats. Uiteraard is er kerstaandacht in november en december, maar in Universal springen er 2 andere evenementen uit, Mardi Gras in het vroege voorjaar (met een enorme carnavalsoptocht en veel live muziek) en de inmiddels beroemde Halloween Horror Nights in de maand oktober. Er moet voor deze Halloween-avonden apart toegang betaald worden, maar dat is dan ook zeer zeker de moeite waard. Het hele park is omgetoverd in een griezelpark, met honderden acteurs in de rol van monsters, speciale verlichting, een 10-tal griezel-doolhoven, een horroroptocht en een aantal spectaculaire shows, waarbij de show van het filmduo Bill en Ted elk jaar weer een hoogtepunt is. De Halloween-nights werden altijd in Universal Studio’s gehouden, maar vanaf het afgelopen jaar zijn ze in Islands of Adventure .

Naast Universal Studio ligt ISLANDS OF ADVENTURE, geopend in 1999. Toegangsprijs $ 55, kinderen $ 45,50 maar kijk voor de combinaties bij Universal en bij Seaworld voor de Flexticket. Een park boordevol technische snufjes op het gebied van attractieparken.

Het bestaat uit 6 thema-eilanden. Je komt binnen in het Port Of Entry, waarbij de fraaie architectuur onmiddellijk opvalt. De aandachttrekker bij de ingang is natuurlijk de wat bouwvallig aandoende vuurtoren. In het Port Of Entry bevinden zich voornamelijk winkels en eetgelegenheden. Aan het einde van dit toegangs-gedeelte kun je kiezen uit linksom of rechtsom rond het meer.

Loop met mij mee naar rechts en je valt gelijk binnen in het kleurrijke Seuss Landing. De boekjes van Seuss zijn bij ons niet zo bekend, maar in de VS des te meer. In dit kinder-paradijs zitten leuke eetgelegenheden, attracties en winkels, allemaal afgestemd op kinderen. Attracties als The Cat In The Hat (een wilde ride) en One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish (daar kun je nat worden) en de Caro-seuss-el (ouderwetse draaimolen in fraaie kleuren) zijn natuurlijk ook leuk voor volwassenen die weer even kind willen zijn. De attractie If I Ran The Zoo is echt alleen voor de kids.

Na dit kleurrijke gebeuren verzeil je vanzelf in The Lost Con-tinent. Ook hier valt de fraaie fantasierijke architectuur weer op. Je moet doorgaans lang wachten voordat je de "loopattractie" Escape From The Lost City in kunt, maar dan is het ook de moeite waard. Water en vuur in een verrassende wandeling. Niet overslaan !

The Eight Voyages Of Sindbad is de show in een fraai theater met een even zo fraai decor, maar de show is wat mager...... Een spectaculaire attractie is de dubbele achtbaan Dueling Dragons. Als je van vele malen over de koop gaan houdt is dit een must. Je hebt de Vuurrit (rode baan) en de IJsrit (blauwe baan) en de echte liefhebbers doen ze allebei om en om.

Verder hier nog een kinderachtbaan, The Flying Unicorn en leuke winkels. Dan passeer je de poort van Jurassic Park en je hoort de dino's al om je heen ! Het Discovery Center is het educatieve gedeelte en in de Triceratops Encounter kun je een “levende” dino aanschouwen en zelfs strelen. In Camp Jurassic kunnen de kinderen klimmen, nat worden, spelen en een ritje maken met de Pterandon Flyers. Het echte werk vindt plaats in de Jurassic Park River Adventure. Een boottocht langs allerlei dino's en een ontmoeting met een echt gigantisch groot dinomonster. Pas op, je maakt een behoorlijke plons en je kunt nat worden.

Na het passeren van de uitgang van Jurassic Park wandel je Toon Lagoon binnen, het stripparadijs met 2 zeer vochtige attracties, Dudley Do-Right's Ripsaw Falls (heel leuk, maar doorweekt) en Popeye & Bluto's Bilge-Rat Barges (ook leuk, maar gegarandeerd nat voor de hele dag). Ook een 2-tal straatshows, Toon Trolley Character Meet And Greet en Bullwinkle For President, maar ook hier weer het zelfde verhaal: het is het net niet !

De aankleding van dit gedeelte van het park is ook weer zeer aantrekkelijk: je komt ogen tekort, vooral als je op de details gaat letten. In het laatste land, Marvel Super Hero Island zit de 's werelds beste ride, The Amazing Adventures Of Spiderman. Deze 3D-ride combineert alle moderne technieken en zorgen voor een avontuur, dat je vele malen wil zien. Indien de normale wachtrijen te groot zijn, kijk dan of de "single-ingang" open is. Hier kun je niet naast je partner zitten, maar word je als "opvul" gebruikt. Scheelt heel veel tijd ! Verder een spectaculaire achtbaan, de Incredible Hulk Coaster, Doctor Doom's Fearfall (een vrije val-attractie) en de Storm Force Accelatron, wat meer lijkt dan het is. De openingstijden van Islands lopen parallel met die van buurman Universal. Net als Universal Studios heeft Islands ook de Express-Pass voor bijna alle attracties.

Busch GardensDe hiervoor genoemde parken zijn de hoofdattracties van Orlando. Er is echter in en om Orlando nog veel meer te zien en te beleven. Op een kleine anderhalf uur rijden van Orlando bevindt zich BUSCH GARDENS in Tampa. Te bereiken via de I 4 en de I 75, verder goed aangegeven.

Een ticket kost $ 53, kinderen $ 43,50, parking $ 7, maar kijk bij Sea World voor de Flexticket-combinaties. Een groot park, een combinatie van dierentuin en attractiepark. Voor de liefhebbers van achtbanen is dit park een absolute aanrader: een stuk of 6 achtbanen telt dit park, de een nog sensationeler dan de andere. Ook "gewone" attracties zijn hier te vinden, velen leuk gethematiseerd. In dit park zijn ook veel goede shows te vinden, o.a. een perfecte ijsshow. Op dierengebied heeft dit park zeer veel te bieden o.a. een grote verzameling gorilla's. Voorjaar 2001 is er een nieuwe attractie geopend, Rhino Rally, waarbij de bezoeker met een safari-auto tussen de dieren door een "echte" wilde safaririt maakt. Een leuke ride tussen de dieren door met een verrassend waterig slot.

De nieuwste attractie is een film in 4D, dus met een brilletje en met verrassende effecten: Haunted Lighthouse. Het huist in een speciaal theater vlakbij het Germany Festhaus.

Omdat dit park van dezelfde bier-eigenaar is als Seaworld, kun je ook hier gratis bier proeven. Het guesthouse zit vlak bij de uitgang, naast de vogelshow. Voor de kleintjes is er ook veel te beleven. Goed voor een lange leuke dag. Wil je niet met eigen vervoer naar Tampa, dan kun je zeer voordelig, $ 5 met de bus, die vanaf Seaworld vertrekt en een paar stops bij belangrijke hotels in Orlando en Kissimmee kent. Gratis voor houders van de Flexticket.

Nieuw bij Busch is de “raincheck”. Mocht het regenen op de dag van het bezoek, dan mag je een keer gratis terugkomen, dat moet dan binnen 7 dagen. Het initiatief ligt bij de bezoeker, dus bij regen: gratis tweede toegangskaart gaan halen.

In het zomerseizoen is er tegenover Busch een waterpark, Adventure Island te bezoeken. Wel aardig, maar de diverse parken in Orlando bieden meer. Kosten $ 25.

Volgende pagina: Overige attracties in Orlando

Terug naar de Florida pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?