Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Yosemite National Park

Alles over Yosemite National Park: reserveer een campingMet dank aan Yosemite-experts Isis en Marianne van Neck.

Het op tijd reserveren van Yosemite Valley campgrounds is voor de maanden mei t/m september noodzakelijk. Reserveringen zijn 5 maanden van te voren mogelijk, zie voor het schema deze site.

Op de 15e van de maand begint het reserveren om 7 uur plaatselijke tijd, 16 uur Nederlandse tijd. Let op: op 15 maart is dit 15 uur Nederlandse tijd. Het is raadzaam om een kwartier eerder in te loggen en alle gegevens klaar te zetten zodat u alleen nog de reserveringspagina zelf hoeft te laden.

Het is mogelijk dat bij een langer verblijf één of meerdere nachten in de volgende periode na de 15e van de maand vallen. Dit kun je gewoon reserveren. Het is daarom ook vaak moeilijker om voor de eerste dagen na de 15e iets te vinden omdat een deel al de maand ervoor gereserveerd is.

Algemene tipsHet is handig om te oefenen in een eerdere periode om te kijken hoe het werkt. Het droog oefenen maakt u bekend met de verschillende dingen die u als voorkeuze kunt invullen. U kunt ook oefenen met een ander National Park. (Bij de andere parken is het niet zo hectisch en daar gaat elke dag een dag open.)

Als u weet waar u wilt staan kunt u bij het reserveren al het nummer van de gewenste plek opgeven. Bij de daadwerkelijke reservering heeft u dus een tabblad openstaan met bijvoorbeeld nummer 62 (op de ene campground Yosemite) en een tabblad met nummer 522 (andere campground Yosemite). Met één account kunt u meerdere tabbladen open hebben. Voor het oefenen in Yosemite in een periode voor u zelf echt gaat reserveren: eerst kijken welke plek er in die periode nog ongereserveerd staat en bij welke datum.

VoorbereidingenVoor u kunt reserveren moet u een eigen account aanmaken op de NPS reserveringssite. U kunt op de site ook plattegronden van de campings bekijken en een indruk krijgen van de plaatsen, iets dat geldt voor alle campgrounds in de Nationale Parken.

Voor foto’s van de plaatsen op de campings in Yosemite zie deze site.

Reserveren: stap voor stap 1. Ga naar deze site
 2. Inloggen (evt. aanmaken gebruikersnaam en wachtwoord: Sign Up)
 3. “Onder Searching for Places and Activities vul je alle gevraagde gegevens in:
 4. “Where?: Yosemite en/of Upper Pines
 5. “Interested in: Camping & Lodging
 6. “Looking for: kies hier een van de overnachtingsmogelijkheden.
 7. Arrival Date: MM/DD/YYYY
 8. Length of stay: vul hier je aantal nachten in
 9. Klik “SEARCH”
 10. Vóór 15.00 uur op 15 maart (of 16.00 uur als u in een andere maand reserveert) zal bij de betreffende campings (Upper, Lower en North Pines) een rood omlijnd schermpje te zien zijn met daarin de tekst "Next available date"”. De plek is dan nog niet vrij om te reserveren. Klik hier toch op!
 11. Vervolgens is via de tabs "Site List" of "Date Range Availability" te zoeken naar geschikte kampeerplekken (ook al zijn ze nog niet te reserveren voor 15.00/16.00 uur).
 12. Klik op een kampeerplek van uw keuze. Als u geen sterke voorkeur heeft, is Upper Pines de beste keuze: dit komt doordat deze de meeste plekken heeft, welke vaak minder gewild zijn dan bijvoorbeeld plekken op North Pines. Dit geeft u een klein voordeel bij het boeken.
 13. Het volgende scherm laat de kampeerplek zien, waaronder ook een oranje gekleurd vak met "Book these dates".
 14. Deze voorgaande drie stappen (12, 13 en 14) kunt u een aantal malen herhalen voor steeds weer andere plekken. Als het goed is, krijgt u in uw browser op deze manier allemaal dezelfde soort tabbladen bovenin. Wij opteren voor minimaal 15-20 kampeerplekken/tabbladen: dit geeft u wederom een groot voordeel, omdat er nu iets vroeger dan 15.00/16.00 uur begonnen kan worden met klikken. De technische kant van het verhaal is namelijk dat de browser de aanvraag moet verwerken, dit duurt een aantal (milli)seconden.
 15. Zodra het nog 5 seconden duurt tot 15.00/16.00 uur begint u vanaf het eerste tabblad met een kampeerplek te klikken op "Book these dates".


Vervolg uw boeking met de volgende stappen:

 1. Klik op "Book these dates".
 2. Ctrl-tab beide indrukken. Hierdoor geeft u de browser opdracht om naar de volgende tabblad te springen.
 3. Herhaal stap 17 en 18 continue, totdat de tabbladen 'op' zijn.
 4. Kijk in uw winkelwagentje: hierin zijn nu een of twee plekken voor u gereserveerd. Maak uw boeking voor een kampeerplek binnen 15 minuten compleet.


Op deze manier is de kans op een kampeerplek in Yosemite Valley een stuk groter. Lukt het echter toch niet? Overweeg dan om een campingplaats te zoeken op Crane Flat.

Optioneel: verkorte versie (stap 11 en 12 weglaten)U kunt ook de camping en het nummer van een plek invoeren, dat is wel handig maar dan moet u van tevoren al kijken wat interessante plekken zijn. Dan staat het tabblad alleen voor die plek open. U kunt dan nog meer tabbladen openen voor meer plekken. Als u dit niet doet, moet u bij stap 11 en 12 het nummer van de plek opzoeken en klikken op “See Details”. Ook dit kan met verschillende tabbladen.

Meer informatie over Yosemite

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?