Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Yosemite National Park

Ga naar pagina: 1 (bereikbaarheid) | 2 | 3 (attracties) | 4 (reistips)

Alles over Yosemite National Park: overnachtenOvernachten in en rondom Yosemite National Park kan op geheel verschillende locaties en manieren. Wilt u een hotelkamer, een huisje, of een camping? Alle opties staan ter beschikking - al is het soms niet even eenvoudig om deze te reserveren.

Sommige AllesAmerika.com-forumleden prefereren om te overnachten in Yosemite, terwijl anderen aangegeven hebben liever buiten het Nationale Park te verblijven. Hun redenen lopen uiteen van de eenvoud van het reserveren - een campingplek in Yosemite reserveren is zeer moeilijk en de hotels zijn duur - tot de locatie: midden in het Nationale Park verblijven en dichter bij alle attracties zijn.

Uiteindelijk is het uw persoonlijke voorkeur die zal bepalen of u liever in of rondom Yosemite uw accommodatie boekt. Waar men het wel over eens is, is dat u minimaal twee dagen voor uw verblijf moet uittrekken om echt te kunnen genieten van de natuurpracht van Yosemite.

Overnachtingsmogelijkheden in Yosemite National ParkBinnen de grenzen van Yosemite kunt u overnachten bij Curry Village, de Yosemite Lodge, het Wawona Hotel en Ahwahnee. Als u van plan bent om binnen Yosemite te overnachten, is het altijd aan te raden om uw accommodaties ruim van tevoren te reserveren, some zelfs 6 maanden (of meer!) voordat u Yosemite bezoekt. In het geval van de campings is er een zeer speciale reserveringsactie die u moet ondernemen op zeer precieze tijdstippen, omdat deze binnen 5 minuten vollopen. Meer informatie vindt u hieronder.

Curry VillageCurry Village ligt midden in de Yosemite Valley en heeft tenten, cabins met en zonder badkamer, en standaardkamers ter beschikking. Hoewel Curry Village de beste prijzen voor overnachtingen biedt binnen de grenzen van Yosemite, zijn de accommodaties niet echt privé gelokaliseerd. Er zijn veel winkels en restaurants in de buurt en het is een belangrijke parkeerlocatie voor mensen die dagtrips maken.

Curry Village

Het kan dus bijzonder druk zijn in Curry Village. Als u met kinderen door Yosemite reist, kan Curry Village wel een aanrader zijn. U heeft verscheidene voorzieningen op loopafstand, waaronder een zwembad, een cafetaria, een campingwinkel, een pizzarestaurant, een ijs/koffie/theestand, een postkantoor, fietsverhuur en shuttlebussen. Bovendien kunt u vanuit Curry Village verschillende wandelingen doen.

AllesAmerika.com-leden die in Curry Village hebben overnacht noemen de accommodaties onder meer "basic", "massatoerisme", "prima uitvalsbasis", "aanrader" en "leuke ervaring". De tent-cabins zijn ook voor niet-kampeerders aan te bevelen omdat er bedden in staan, de douches zijn in orde (alhoewel niet altijd even schoon), maar u moet wel rekening houden met wachttijden door alle drukte. Klik hier voor meer beoordelingen van AllesAmerika.com-leden.

Als u het niet erg vindt dat uw tent vlakbij andere tenten staat, en als u wat civilisatie in de buurt wilt hebben, is Curry Village aan te bevelen. (Let op: reserveren bij Curry Village moet u vaak tot een jaar van tevoren doen.) Wilt u meer privacy, dan kunt u beter een andere overnachtingsaccommodatie zoeken.

De Pines CampgroundsEr zijn drie belangrijke campings in Yosemite: Lower Pines, North Pines en Upper Pines. Volgens sommige AllesAmerika.com-leden is North Pines net wat kleiner en gezelliger, maar alle drie de campings staan goed aangeschreven. De locaties zijn prachtig en u heeft mooie uitzichten en bent toch in de buurt van de faciliteiten van Curry Village.

North Pines Camping

Tuolumne Meadows CampgroundDe Tuolumne Meadows Campground ligt een stuk hoger aan de Tioga Pass Road en is dan ook alleen 's zomers geopend. De plekken zijn - net als bij de drie Pines campings - niet erg ruim, maar u zit meer in de wildernis dan met de andere campings. U kunt bezoek krijgen van herten en 's nachts ook bruine beren, maar deze worden in de gaten gehouden en zo nodig verjaagd door de park rangers.

De helft van de kampeerplekken op Tuolumne Meadows kunnen vooraf besproken worden, de andere helft zijn dagelijks open op basis van beschikbaarheid (U kunt dus altijd ter plaatse op de dag van aankomst checken of u daar kunt kamperen). Hou er rekening mee dat gedurende het hoogseizoen ook de niet-reserveerbare kampeerplekken al voor het middaguur vergeven kunnen zijn.

Andere campingsEr zijn - naast de vier bovengenoemde belangrijke campings - nog negen andere campings in Yosemite. Deze zijn deels stukken verder verwijderd van de Yosemite Valley en liggen soms zelfs behoorlijk afgelegen. Daarnaast zijn de kampeerplekken niet altijd even goed.

Wawona Campground, bijvoorbeeld, ligt 27 mijl van Yosemite Valley (ongeveer een uur rijden) en heeft alleen een golfbaan en het Wawona Hotel nabij. Daarbij liggen veel kampeerplekken in de open zon (geen of weinig schaduw, wat zeker in de hete zomer lastig is) en is het er heuvelachtig, waardoor het moeilijker is om je tent op te zetten.

Een camping om te overwegen is Crane Flat, volgens AllesAmerika.com-leden een prettige camping die niet te ver van de vallei ligt.

Sommige campings accepteren reserveringen, andere niet. Check de site van de National Park Service voor meer informatie en openingstijden.

Als u interesse heeft in kamperen in of nabij Yosemite National Park, overweeg dan om uw kampeerspullen te huren bij Rent Your Tent USA. Zij bieden u de mogelijkheid om uw tent en andere nuttige spullen (zoals slaapzakken, stoelen en meer) per UPS te ontvangen op de door u gewenste locatie in de VS. Klik hier voor meer informatie over het huren van uw tent bij Rent Your Tent USA.

Het reserveringsproces voor de campingsHet reserveren van een kampeerplaats is een hele bedoening, vooral in het hoogseizoen. Reserveren is verplicht voor de campings in Yosemite Valley tussen maart en november en voor een aantal andere campings gedurende de zomer en herfst. U dient hiervoor op hele specifieke tijdstippen, 5 maanden voor uw reis, uw reservering proberen te maken. In de meeste gevallen zitten deze campings vervolgens binnen 5 minuten vol.

Klik hier als u stap-voor-stap instructies wilt hebben voor het reserveren van een camping in Yosemite.

Daarnaast wordt het proces nader uitgelegd op de site van de National Park Service.

Het Wawona HotelBij het Wawona Hotel betaal je vooral voor de naam en de historie. De kamers zijn spartaans ingericht en er is geen internet en tv beschikbaar. Sommige kamers hebben zelfs geen eigen badkamer. Volgens AllesAmerika.com-leden is het hotel oubollig en niet aan te raden.

Yosemite LodgeYosemite Lodge heeft duurdere maar ook luxere kamers dan Curry Village. De Lodge ligt middenin de Yosemite Valley en is nabij allerlei grote attracties. U kunt er onder meer een eigen zwembad, twee restaurants, een winkel en een cocktailbar vinden. Aangezien er veel shuttlebussen langskomen is het niet nodig om uw eigen auto te gebruiken. Let er wel op dat de kamers geen airconditioning hebben.

Het Ahwahnee HotelHet zeer dure Ahwahnee Hotel uit 1927 kan tussen $400 en $1.000 per nacht kosten, dus het is aan te raden hier niet te reserveren tenzij u geld te over hebt. Bovendien moet u vaak minimaal een jaar van tevoren reserveren om hier een kamer te krijgen. Ahwahnee Hotel is bezocht door grote namen als Theodore Roosevelt en Ike Eisenhower en de lobby, eetruimte, vergaderkamers zijn alle voorzien van hoge plafonds, ornate kunst en comfortabele stoelen. De kamers zelf zijn echter wat aan de kleine kant en niet het geld waard.

Ahwahnee Hotel in Yosemite

Overnachten buiten YosemiteBuiten Yosemite kunt u een overmaat aan hotels vinden in alle prijsklassen. Van de bekende Best Westerns en Comfort Inns die ongeveer $100 per nacht kosten tot het copulente Chateau du Sureau ($400-3.000 per nacht): alles is te vinden, vaak op een afstand van 10 tot 30 mijl van het park.

Als u beoordelingen van AllesAmerika.com-leden wilt nalezen van hotels in de nabijheid van Yosemite National Park, bekijk dan ook een de pagina's voor Mariposa, Lone Pine, Oakhurst, El Portal, Bishop, Oakdale en Lee Vining.

Meer informatie over Yosemite

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?