Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Alle 50 staten > Arizona > Steden

Alles over Arizona: de steden

Alles Amerika

Geschreven door Hans Visser

Als u informatie zoekt over de steden en andere mooie locaties in de Amerikaanse staat Arizona, is deze pagina voor u.

Phoenix en Scottsdale

Alles Amerika

Phoenix is de hoofdstad en grootste stad van Arizona. De eerste bewoners zijn in dit gebied in 1861 komen wonen en sinds 1881 is het een stad. Er wonen nu ongeveer 1,5 miljoen inwoners.

Phoenix, Arizona
Downtown Phoenix, Arizona

Phoenix is gebouwd in een vallei die “Valley of the Sun” heet. De vallei is ook bekend als de “Metro Phoenix”, omdat Phoenix inmiddels verstrengeld is met de voorsteden, waaronder Tempe en Scottsdale. In de “Metro Phoenix” wonen zo’n 4,1 miljoen inwoners, en de stad is een van de snelst groeiende steden in Amerika.


Phoenix heeft een subtropisch woestijn klimaat waar de temperatuur zomers erg heet zijn en claimt meer dan 325 dagen zon per jaar. Veel mensen komen naar Phoenix om in de zon te golfen, maar de vallei heeft meer te bieden zoals winkelen, outdoor activiteiten en het nachtleven.

Het beste nachtleven is in Scottsdale en in de Valley of the East.

Tucson

Alles Amerika

Tucson (uitgesproken als TOO-sawn) is de op een na grootste stad in Arizona. Het ligt op een hoogte van 800 meter en heeft iets koelere (lees: minder hete) temperaturen dan Phoenix. Phoenix is in juli overdag rond de 40oC en is het Tucson “maar” 38oC - maar de stad ligt dan ook in de hete Sonorawoestijn. Er wonen ongeveer 850.000 mensen (2011) in deze stad.

Ondanks dat Tucson midden in een woestijn ligt is water altijd overvloedig aanwezig geweest. Dit maakte het een belangrijke reisroute en een agrarisch centrum. In Tucson komen tegenwoordig nog steeds Europese, Indiaanse, Mexicaanse en Aziatische culturen samen.

Enkele bezienswaardigheden bij Tucson:

 • Sabino Canyon, een spectaculaire woestijncanyon aan de zuidkant van de Santa Catalina Mountains.

 • Het Arizona-Sonora Desert Museum: deels dierentuin, deels natuurhistorisch museum en deels botanische tuin. Een alles-in-een attractie die u met uw reisgezelschap kunt bezoeken. Van vogelspinnen tot zwarte beren, van coyotes tot schorpioenen: het museum/dierentuin geeft u een goed en leuk beeld van de wilde dieren van de Sonora woestijn. Het museum is op de rand van het Saguaro National Park te vinden, waardoor u een bezoek aan het museum makkelijk kunt combineren met dit Nationale Park.

 • Saguaro National Park. Het meest dichte woud van Saguaro cactussen.

 • Mission San Xavier del Bac, een missiepost uit 1797.

  Het Oude Westen: Arizona
  San Xavier Del Bac

 • Old Tucson Studios. Oorspronkelijk gebouwd in 1939 voor het maken van de William Holden-film "Arizona". Nog steeds een actieve film-, tv-en commerciële set, maar het is ook een nostalgie-thema park, met shootouts, can-can danseressen, educatieve shows, saloons, restaurants en souvenirwinkels.

 • Twee telescopen op Kitt Peak National Observatory, in de buurt van Tucson, Arizona. Kitt Peak National Observatory is vooral een mooie attractie voor astronomieliefhebbers. U kunt er verschillende telescopen bewonderen, waaronder een grote zonnetelescoop.

 • Pima Air & Space Museum. Hier kunt u meer dan 250 historische vliegtuigen bewonderen, die in vijf grote hangars en buiten op een grote zandvlakte staan. U kunt hier onder meer een "Blackbird" zien, evenals een B-29 Superfortress en een A-10A Thunderbolt.

 • Titan Missile Museum. Een Koude-Oorlog-tijdperk ondergrondse silo museum, met een ongewapende Titan-II ICBM.

 • Botanische tuinen van Tucson. Een prachtige oase in het hart van Tucson.


Flagstaff

Alles Amerika

Flagstaff ligt in het noorden van Arizona en had in 2012 zo'n 67.500 inwoners. Flagstaff ligt dicht bij het grootste Ponderosa Pine-woud in Noord-Amerika. De stad ligt in een berggebied en ligt op 2.130 m hoogte naast Mount Elden, net ten zuiden van de San Francisco Peaks, de hoogste bergketen in de staat Arizona. Humphreys Peak, het hoogste punt in Arizona (3.851 m), ligt op ongeveer 16 km ten noorden van de stad. Onderweg van Flagstaff naar de Grand Canyon zijn de besneeuwde toppen van deze bergketen te zien.

Flagstaff ligt maar 240 km van het hete Phoenix maar heeft een heel ander klimaat, deels vanwege de hoge ligging. Het heeft een droog landklimaat met vier verschillende seizoenen. De combinatie van de hoogte en de lage luchtvochtigheid zorgen in het grootste deel van het jaar voor milde weersomstandigheden, maar zomers kan het 's nachts flink afkoelen. De stad is door het prettige klimaat, de centrale ligging en de gevarieerde omgeving zeer aantrekkelijk voor outdoor-liefhebbers, kampeerders, backpackers, klimmers, wandelaars en mountainbikers uit de hele wereld.

Flagstaff
Flagstaff, Arizona

De stad trekt veel toeristen vanwege onder meer Grand Canyon National Park, Oak Creek Canyon, de Arizona Snowbowl, Meteor Crater en de historische Route 66. Grand Canyon National Park ligt op ongeveer 120 km ten noorden van de stad. Veel mensen plannen in Flagstaff hun overnachting voor of na hun bezoek aan de Grand Canyon, want de stad bezit alle grote hotelketens.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Grand Canyon National Park.

Lake Havasu City

Alles Amerika

Lake Havasu City is een stad aan de grens met California met 56.355 inwonersen is vooral bekend om de London Bridge. De rijke Amerikaanse ondernemer Robert P. McCulloch kocht de brug in 1967 in Engeland voor een bedrag van 2.460.000 dollar, vervoerde hem in stukken naar Amerikaen zette hem weer in elkaar in Lake Havasu City. Daar werd hij in oktober 1971 opengesteld voor het publiek en werd het een toeristisch succes. U kunt deze attractie ook vandaag de dag nog bekijken.

Tombstone

Alles Amerika

Tombstone is een woestijnstad en werd gesticht in 1879. De stad groeide al snel naar een stad met op het hoogtepunt zo’n 15.000 inwoners. De stad kwam in verval nadat de mijnen waren uitgeput. Tombstone is nu een kleine stad met in 2006 nog maar 1.569 inwoners. Per jaar komen echter 450.000 bezoekers waardoor toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. In 2006 is gestart om de stad weer het oude stadgezicht terug te geven.

Tombstone is vooral bekend geworden door de ‘Gunfight at the OK Corral’. Wat begon als een conflict tussen een bende die bekend stond als de Cowboys tegen de inwoners van de stad, eindigde op 26 oktober 1881 bij de OK Corral in een schietpartij tussen Sheriff Wyatt Earp en zijn manschappen tegen de Cowboys. Enkele Cowboys kwamen daarbij om het leven. Deze schietpartij werd legendarisch en is thema’s in diverse boeken en films.

De O.K. Corral en Boothill Cemetery zijn bezienswaardigheden en een deel van de stad is aangemerkt als Nationaal Historisch District. Het is een echte westernstad compleet met ‘gun fights’ en bewoners in kleding uit die tijd. Maar dan wel met een mobieltje in hun broekzak.

Page en omgeving

Alles Amerika

Page is een plaats in Noord-Arizona bij het Glen Canyon National Recreation Area en Lake Powell. De plaats bevindt zich vlak bij de grens van de staat Utah. Page is ontstaan als een tijdelijke plaats voor de arbeiders van de Glen Canyon Dam. De dambouwers verhuisden vaak met hun hele gezin naar de nederzetting. Uiteindelijk ontstond zo een dorp. Dit dorp is inmiddels uitgegroeid tot een kleine plaats aan Lake Powell, die het vooral moet hebben van toerisme.

De stad is vooral bekend om haar vier belangrijke attracties: de Glen Canyon Dam, Lake Powell, Antelope Canyon en Horseshoe Bend.

Antelope Canyon en Lake Powell Navajo Tribal Park

Alles Amerika

Antelope Canyon is een "slot canyon", een smalle kloof ontstaan door erosie van zandsteen. Jarenlange slijtage door water en zand hebben de wanden van de canyon zachte rondingen en vloeiende vormen gegeven. Fotografen die houden van deze schoonheid, unieke vormen en lichtomstandigheden kunnen hier hun hart ophalen.

Antelope Canyon
Antelope Canyon

Plotselinge overstromingen kunnen echter nog steeds voorkomen in de canyon en kunnen soms tot wel enkele maanden sluiting leiden. Sinds 1997 is de ruimte die alleen toegankelijk voor vergunninghouders en is het onderdeel van het Navajo Tribal Park.

Antelope Canyon bestaat uit twee canyons:

 • Upper Antelope Canyon, een slot canyon met gedeeltelijk gesloten bovenkant; en

 • Lower Antelope Canyon, een slot canyon met een meer open dak. Foto's komen hier beter tot hun recht dan in Upper Antelope Canyon. Sommige touroperators organiseren voor fotografen aparte tours.

In de omgeving zijn nog meer slot canyons (East Water Holes) te vinden waar u ook een rondleiding met een gids kunt maken.

Klik hier voor meer informatie over Antelope Canyon.

Horseshoe Bend

Alles Amerika

Horseshoe Bend is de naam voor een hoefijzervormige lus in de Colorado rivier in de buurt van Page. De toegang is het makkelijkst vanaf de Glen Canyon Dam, via de US Route 89. Daar is een kleine parkeerplaats. Daarvandaan is het 800 meter wandelen, voornamelijk door los zand. Eenmaal bij de rand aangekomen beloof ik u een prachtig uitzicht! De rots steekt zo’n 300 meter boven de Coloradorivier uit.

Meer informatie over Arizona en de Grand Canyon nodig?

Alles AmerikaTerug naar de Staten van Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?