Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Death Valley National Park

Alles over Death Valley National Park

Alles Amerika

Dit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig.

Dit artikel is opgedeeld in twee pagina's. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over attracties in Death Valley; op de eerste pagina kunt u meer lezen over de locatie, bereikbaarheid, historie, het weer en overnachtingsmogelijkheden in het park.

Gezien de omvang van Death Valley is het niet eenvoudig om een uitputtende lijst van attracties in dit Nationale Park te maken. Op deze pagina kunt u informatie over de meest aangeraden bezienswaardigheden zoals gemeld door AllesAmerika.com-leden, evenals een overzicht van een aantal mooie wandelingen.

De attracties worden waar mogelijk per hoofdweg beschreven.


De CA-190 naar Death Valley Junction

Alles Amerika

Als u vanuit Furnace Creek naar het zuiden rijdt, blijft u in principe de hoofdweg CA-190 volgen. Aan deze weg vindt u Zabriskie Point, één van de meest aangeraden uitzichtpunten van Death Valley.

Zabriskie Point
Zabriskie Point

Vanaf Zabriskie Point heeft u een groots uitzicht over de "Badlands", een door erosie gevormd landschap van geulen die door het berglandschap heenkronkelen. Het is een korte wandeling vanaf de parkeerplaats naar het uitzichtpunt, waar de meeste toeristen weer omkeren - maar u kunt er ook voor kiezen om door te lopen naar andere heuveltoppen voor een nog beter uitzicht. Vanuit Zabriskie Point kunt u ook een wandeling starten naar Golden Canyon (die eindigt bij Badwater Road) of Gower Gulch.

Zabriskie Point is volgens AllesAmerika.com-leden het mooiste bij zonsopgang en zonsondergang.

Als u iets verder rijdt, kunt u afslaan naar Twenty Mule Team Canyon Road, waar tussen 1883 en 1889 geregeld door 20 muilezels getrokken enorme karren reden, met daarin borax uit de nabij gelegen mijnen.

Deze weg is slechts een klein stukje van de meer dan 260 kilometer die de "teams" in 10 dagen moesten afleggen. Het was echter destijds al een gevaarlijke tocht, waar één foutje iedereen het leven kon kosten. De weg is met de auto tegenwoordig redelijk makkelijk begaanbaar met alleen een steile afdaling aan het eind van de weg.

Twenty Mule Team Canyon National Park
Twenty Mule Team Canyon Road

De weg is niet geasfalteerd, maar mag wel bereden worden door gewone auto's (met uitzondering van campers). De weg mag maar in één richting bereden worden.

Nog iets verder op de CA-190 volgt een afslag naar Dante's View (via Furnace Creek Wash Road), die door sommige AllesAmerika.com-leden ook als een must-see wordt aangemerkt. Gedurende bijna 21 kilometer gaat de weg behoorlijk steil omhoog tot u op ongeveer 1670 meter hoogte bent en bij het uitzichtpunt aankomt. (Grote auto's moeten ongeveer 1,5 kilometer van de top parkeren omdat het laatste stuk weg erg steil en bochtig is.)

Bij Dante's View kunt u een groot deel van het zuiden van Death Valley overzien en genieten van temperaturen die een stuk lager liggen dan in het lager gelegen deel van het Nationale Park. Bovendien heeft u een prachtig uitzicht over grote delen van Death Valley, inclusief het laaggelegen Badwater en Telescope Peak, het hoogste punt in het park.

U heeft de mogelijkheid om te picknicken in de buurt van het uitzichtpunt.

Als u de CA-190 verder volgt, rijdt u het park uit naar Death Valley Junction; u kunt echter ook omkeren en terugrijden naar de splitsing met de Badwater Road.

Bezienswaardigheden aan Badwater Road

Alles Amerika

Na ongeveer 3 kilometer kunt u stoppen bij het Golden Canyon Parking Area. U kunt hier twee wandelingen doen, Golden Canyon Trail en Gower Gulch Loop. Beide wandelingen bieden u uitzichten op prachtige rotswanden met verschillende schakeringen rood en geel.

Golden Canyon Trail is ongeveer 3 kilometer lang als u heen en terug wandelt, waarbij het eindpunt ligt bij het natuurlijk gevormde Red Cathedral amphitheater. U kunt er echter ook voor kiezen om door te lopen naar Zabriskie Point, zodat de wandeling 6,5 kilometer lang wordt.

Golden Canyon
Golden Canyon

Deze wandeling is de drukste wandeling van Death Valley National Park.

De Gower Gulch Loop begint op hetzelfde punt als de Golden Canyon Trail, maar splitst zich later af. In eerste instantie gaat u in de richting van Zabriskie Point, maar dan splitst het pad zich en daalt u af naar de bodem van de Gower Gulch Canyon. De eerste 800 meter zijn vlak en zanderig, maar daarna wordt de canyon nauwer en de wanden steiler.

Gedurende deze wandeling komt u oude (gesloten) mijntunnels tegen en kunt u, als u geluk heeft, enkele mooie kristallen vinden. Aan het eind van de canyon opent het landschap zich weer en wandelt u aan de voet van de heuvels terug naar het beginpunt. Deze wandeling is ongeveer 6,5 kilometer lang en duurt 2 uur.

Als u de weg verder naar het zuiden volgt, komt u langs het einde van Artist's Drive, een eenrichtingsweg die hieronder besproken wordt. U kunt deze weg hier echter niet inrijden.

Een stuk zuidelijker vindt u een ongeplaveide weg die naar Devil's Golf Course leidt, een grote, door wind en regen geërodeerde zoutvlakte vol met zoutholtes en zoutpilaren. De vlakte is zo kriegelig van opzet dat alleen de duivel hier zou kunnen golfen. Deze weg wordt na een regenbui vaak gesloten.

Devil's Golf Course
Devil's Golf Course

Devil's Golf Course is volgens sommige leden zeker de moeite waard terwijl anderen hem niet echt bijzonder vonden. Het is echter makkelijk om dit uitstapje in uw reisplannen in te passen, daar de zoutvlakte op slechts 1,5 kilometer van Badwater Road bevindt.

Een stuk verder kunt u afslaan naar een 14,4 kilometer lange eenrichtingsweg genaamd Artist's Drive. Artist's Drive leidt naar een uitzichtpunt met de naam "Artist's Palette", dat (tezamen met de weg zelf) door AllesAmerika.com-leden "fantastisch", "kleurrijk" en "genieten" wordt genoemd.

Gedurende uw rit op Artist's Drive zult u rotsen in vele verschillende unieke kleuren zien, bijvoorbeeld rood, geel, roze, groen en paars. Deze kleuren zijn afkomstig van het oxidatieproces van verschillende soorten metalen en geven het landschap een bijzondere aanblik.

U kunt op verschillende plaatsen stoppen om foto's te nemen of korte wandelingen te maken. De uitzichten zijn volgens verschillende leden het mooist tijdens de zonsondergang.

Artist's Drive
Zicht vanaf Artist's Drive in Death Valley

Als u vanaf de start van Artist's Drive nog 6 kilometer doorrijdt op Badwater Road, kunt u afslaan naar een weg die over 4 kilometer leidt naar een parkeerplaats waar de Natural Bridge Canyon wandeling begint. Over 15 minuten leidt de wandeling naar een natuurlijke boogbrug, waarna u ervoor kunt kiezen om uw wandeling nog een stukje verder voort te zetten voordat deze doodloopt en u om moet keren.

U kunt Badwater Road nog vele kilometers verder volgen, tot deze zich splitst met Jubilee Pass Road die u Death Valley uit leidt in de richting van Las Vegas.

De CA-190 naar Stovepipe Wells en verder

Alles Amerika

Als u de CA-190 naar het noorden volgt, kunt u het westelijke deel van Death Valley bij Stovepipe Wells verkennen, evenals het noordelijke deel van het Nationale Park via Scotty's Castle Road. Hieronder wordt de route naar Stovepipe Wells en verder besproken.

Net ten noorden van Furnace Creek kunt u een stop maken om meer te leren over de mijnhistorie van Death Valley. U vindt daar de Harmony Borax Works, waar u rond een kleine boraxfabriek uit de 19e eeuw kunt wandelen en meer informatie krijgt over de mijnwerkers en de eerder genoemde "twenty mule teams".

Als u 21 kilometer doorrijdt voorbij de boraxfabriek, komt u uit bij Salt Creek. U kunt hier een korte, 800 meter lange makkelijke wandeling doen naar het kleine stroompje Salt Creek, waar zich een unieke vissoort bevindt, de 'pupfish', die alleen in dit kleine stroompje voorkomt. Deze visjes hebben zich aangepast aan de omstandigheden nadat het grote meer waarin zij zwommen langzaam opdroogde en verziltte en nu uitsluitend nog een klein, zout stroompje is.

Pupfish in de Salt Creek in Death Valley
Pupfish in de Salt Creek in Death Valley

Aangezien de Salt Creek in Death Valley tijdens de zomer opdroogt en de visjes 's winters niet actief zijn, kunt u deze wandeling het beste in de lente te doen. U hebt dan de grootste kans om de visjes ook daadwerkelijk te zien.

Als de CA-190 naar het westen afbuigt, vindt u aan uw rechterhand de Mesquite Flat Sand Dunes, die door AllesAmerika.com-leden als aanrader wordt bestempeld. Zandduinen zijn redelijk ongewoon in woestijnen en veel bezoekers van Death Valley zijn dan ook verbaasd dat ze niet overal zandduinen zien. Echter, slechts één procent van de woestijn bestaat ook daadwerkelijk uit zandduinen en de Mesquite Flat sand dunes zijn de meest toegankelijke.

Er zijn geen officiële wandelpaden, maar u mag het gebied gewoon inlopen. De zandduinen zijn het mooist bij zonsopkomst of zonsondergang. Sommige toeristen doen ook nachtelijke wandelingen in het gebied, maar wees gewaarschuwd dat u dan moet oppassen voor de aanwezige ratelslangen.

Andere, veel minder toegankelijke zandduinen zijn Eureka Dunes, Saline Valley Dunes, Panamint Dunes en Ibex Dunes. Houdt er rekening mee dat deze zandduinen niet via geplaveide wegen bereikbaar zijn en vaak diep in Death Valley liggen.

Nadat u door Stovepipe Wells bent gereden, kunt u rechtsaf slaan en een onverharde weg volgen naar Mosaic Canyon, waar u een wandeling kunt maken door geologisch interessante canyons. Deze canyons ontstonden miljoenen jaren geleden doordat er scheuren in het landschap ontstonden, waarna water (afkomstig van het gebied rondom Tucki Mountain) de wanden van deze scheuren langzaam maar zeker glad schaafde.

U kunt hier een korte (1600 meter) of langere (6,5 kilometer) wandeling doen, afhankelijk van uw eigen voorkeur. De korte wandeling is een zeer populaire en daarom drukke wandeling. De canyon is op bepaalde punten zo nauw dat er niet meer dan één persoon tegelijk doorkan en u moet af en toe wat klimwerk verrichten.

U kunt vervolgens nog een stuk verder naar het westen rijden, waar nog verschillende interessante bezienswaardigheden en attracties zijn, die echter door de AllesAmerika.com-leden niet aangeraden worden voor bezoekers die nog niet eerder in Death Valley National Park geweest zijn. Voor diegenen die er al geweest zijn, zijn deze attracties echter wel een aanrader, dus hieronder volgt ook hiervan een korte beschrijving.

Het meeste verkeer slaat niet af bij de afslag naar Emigrant Canyon (Emigrant Canyon Rd, later Wildrose Road), waardoor de rit redelijk rustig is. U kunt afslaan naar Skidoo en Harrisburg, oud verlaten mijndorpjes waar weinig te zien valt, een onverharde weg naar een uitzichtpunt over de Sierra Nevada (uitsluitend voor auto's met 4WD), Aguereberry Point (een prachtig uitzichtpunt 3 kilometer boven Death Valley, vanwaar u onder meer Furnace Creek en Badwater Basin kunt zien) en de zogenaamde charcoal kilns, stenen gebouwen die gebruikt werden door mijnwerkers om zilver te smelten.

De weg begint glooiend maar klimt onderweg langzaam maar zeker, totdat u op meer dan 2,5 kilometer hoogte bent. U kunt vanuit dit gebied ook twee wandelingen doen, Wildrose Peak Trail en Telescope Peak Trail. Beiden zijn lange wandelingen (respectievelijk 14 kilometer naar Wildrose Peak en terug, en 22 kilometer naar Telescope Peak en terug) en alleen geschikt voor ervaren wandelaars.

Weer terug op de CA-190 kunt u doorrijden naar Panamint Valley, waar u Panamint Springs Resort vindt. U kunt wandelen naar de voor de woestijn unieke Darwin Falls waterval, het uitzichtpunt Father Crowley Vista bezoeken, of een kijkje nemen bij de Lee Flat Joshua Trees.

Noordelijk van de CA-190: Scotty's Castle, Titus Canyon en Racetrack Playa

Alles Amerika

Als u bij Scotty's Castle Road van de CA-190 afbuigt, kunt u deze weg over meer dan 59 kilometer volgen naar zijn eindpunt. Onderweg kunt u dan stoppen bij Titus Canyon, waar u een 3 mijl lange wandeling kan doen door prachtige canyons.

Titus Canyon
Deel van Titus Canyon

Als u van de andere kant komt, vanaf de Nevada 374 nabij het plaatsje Beatty, kunt u de Titus Canyon Road afrijden (deze weg is eenrichtingsverkeer). Deze 43 kilometer lange weg zal u ongeveer 2 tot 3 uur kosten om af te rijden, waarbij u aan het eind weer bij Scotty's Castle Road uitkomt. Deze weg wordt door AllesAmerika.com-leden onder meer "een prachtige dirtroad" genoemd.

U rijdt langzaam maar zeker omhoog naar het hoogste punt, Red Pass, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt op Death Valley National Park. Daarna komt u langs Leadfield, een spookstad uit de jaren '20 van de vorige eeuw. U kunt er een paar hutten en mijnen bezichtigen en zelfs (op eigen risico) een aantal mijnen inwandelen.

U rijdt vervolgens Titus Canyon in, waar de wanden hoog optorenen rondom uw auto. Op bepaalde punten is de weg te smal voor meer dan een autobreedte; vandaar dat deze weg uitsluitend eenrichtingsverkeer is. Bij Klare Spring kunt u, als u geluk heeft, bighornschapen zien. Dit is namelijk één van de weinige waterbronnen voor deze schapen.

Het laatste deel van de weg is het nauwste, maar met 6 meter breed nog steeds voldoende ruimte voor uw auto. Hierna wordt de weg weer breder en het deel dat na de parkeerplaats aansluit op Scotty's Castle Road is weer tweerichtingsverkeer.

Als u Scotty's Castle Road verder naar het noorden blijft volgen, kunt u bij Ubehebe Crater Road linksaf slaan en de weg over 8 kilometer volgen naar Ubehebe Crater. Deze krater ontstond zo'n 6000 jaar geleden, toen een vulkaan explodeerde en een gat sloeg van ongeveer 800 meter breed en 150 meter diep.

Bij Ubehebe Crater kunt u verschillende wandelingen doen. U kunt om de krater heenlopen via de Ubehebe Crater Trail van ongeveer 2,5 kilometer, maar u kunt er ook voor kiezen om naar de bodem van de krater zelf te lopen. Hou er dan wel rekening mee dat de afdaling en klim terug naar boven behoorlijk steil zijn. Daarnaast kunt u naar andere kleinere kraters wandelen, onder meer via de korte Little Hebe wandeling.

Ubehebe Crater
Ubehebe Crater

Vanuit dit punt kunt u ook doorrijden naar het verder weg gelegen Racetrack Playa. Hiervoor moet u de Racetrack Valley Road volgen over zo'n 42 kilometer. Deze slechte weg is niet verhard en is daarom uitsluitend toegankelijk voor terreinwagens met een "high clearance". Hou er rekening mee dat deze rit langer kan duren dan u denkt - ongeveer anderhalf uur tenzij u een jeep heeft.

Aan het eind van de weg komt u bij een parkeerplaats vanwaar u een wandeling kunt maken naar de Grandstand, dat een goed overzicht geeft over de Racetrack Playa. U kunt hier ook een wandeling doen naar Ubehebe Peak, een moeilijke 10 kilometer lange wandeling die u naar de top van de berg met deze naam leidt, ongeveer 1 kilometer boven de vloer van Death Valley. U heeft hier prachtige uitzichten over het omliggende gebied.

De Racetrack Playa zelf kunt u het beste bereiken door nog 3 kilometer naar het zuiden te rijden vanaf de parkeerplaats en daarna minstens 800 meter te wandelen. U heeft dan een uitzicht op bewegende rotsen, die langzaam door de woestijnvlakte gewandeld lijken te hebben en daarbij een spoor achterlieten.

Niemand weet hoe de rotsen zich voortbewegen (en niemand heeft dit ooit gezien), maar een theorie is dat regenval het zand zacht en glibberig maakt en sterke winden de rotsen hierdoor een stukje kunnen voortduwen.

Bij het afrijden van deze weg geldt, net als bij alle minder drukke en onverharde wegen door Deah Valley National Park, dat u beter goed voorbereid op pad kunt. Zorg ervoor dat u voldoende water bij u heeft (elke supermarkt verkoopt tientallen flesjes voor slechts een paar dollar) en in dit geval, vanwege het slechte wegdek, ook een reserveband en krik in uw auto heeft.

Weer terug op Scotty's Castle Road kunt u doorrijden naar de locatie waarnaar de weg genoemd is, Scotty's Castle. Dit Spaanse stijl huis (met het formaat van een klein kasteel) werd in de jaren '20 van de vorige eeuw gebouwd door Albert Johnson, een rijke miljonair die het als vakantiehuis wilde gebruiken.

Zijn goede vriend Walter Scott claimde echter het huis gefinancierd te hebben met zijn mysterieuze (onbestaande) mijnen in het gebied. Scotty was een entertainer en een dief die vele investeerders geld afhandig maakte met verhalen over grote goudmijnen in Death Valley - die echter nooit gevonden werden.

Scotty's Castle
Scotty's Castle

Ook Johnson trapte in Scotty's verhaaltjes, maar toen hij hoogstpersoonlijk Death Valley kwam bezoeken en door Scotty de woestijn in geleid werd, werd hij verliefd op het gebied en vormde na verloop van tijd een bijzondere vriendschap met Scotty. Johnson vond het niet erg dat Scotty claimde dat hij zelf het huis bouwde en hielp zelfs mee de mythe in stand te houden, omdat hierdoor veel journalisten verhalen over hen publiceerden.

Scotty's Castle werd nooit afgebouwd omdat Johnson er in 1931 achterkwam dat hij zijn huis aan het bouwen was op land van de Amerikaanse regering. Daarnaast zorgde de Grote Depressie ervoor dat hij later nooit verder ging met de bouw van het huis.

Tegenwoordig worden er dagelijks rondleidingen van het enorme huis gegeven; van 's ochtends tot de late namiddag vinden deze elk uur plaats. Echter, vanwege de populariteit van deze rondleidingen is het mogelijk dat u een paar uur moet wachten voordat u de toer kunt beginnen. (Gedurende uw wachttijd kunt u onder meer het landschap rondom het huis verkennen.) Als u weet wanneer u bij Scotty's Castle bent, kunt u ook online vooraf uw reservering maken.

Belangrijke tips voor uw bezoek aan Death Valley

Alles Amerika

Onderstaande tips zijn deels algemene waarschuwingen en deels tips van AllesAmerika.com-leden die u voorgegaan zijn in een bezoek aan Death Valley. Het is zeer aan te raden alle tips goed door te lezen, omdat een goede voorbereiding van uw bezoek aan dit park essentieel is voor uw goede ervaring.

 • Het weer is een grote attractie van Death Valley, maar kan ook een gevaar zijn. Als u echter goede voorbereidingen treft, is Death Valley net zo veilig als andere Nationale Parken. Een paar simpele vuistregels:

  • Neem voldoende water mee en blijf voldoende drinken (4 liter per persoon per dag). U kunt makkelijk tientallen flesjes water als noodrantsoen in uw auto meenemen. Elke supermarkt verkoopt sets waterflesjes voor slechts een paar dollar. AllesAmerika.com-leden raden u aan minstens één tot twee sets van 24 flessen mee te nemen, zeker als u van plan bent om minder drukke delen van het park te bezoeken, in de hitte te gaan wandelen, of onverharde wegen te rijden.
  • Als u door de laagvlakte wilt wandelen, doe dit dan liever niet op de heetste momenten van de dag. Op hoger gelegen delen van Death Valley (in de bergen) is de temperatuur wat lager en kan in de winter ook sneeuw liggen.
  • Rij niet over onverharde wegen met uw huurwagen of camper. Uw verhuurmaatschappij staat dit sowieso niet toe; huur in plaats daarvan een jeep als u ongeplaveide wegen wilt afrijden. Als uw auto het begeeft, blijf dan in de buurt en blijf water drinken totdat er hulp komt.
  • Let op voor signalen van oververhitting: duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Als u zich niet goed voelt, ga dan uit de zon en drink veel water. Natte handdoeken helpen u om uw lichaamstemperatuur omlaag te brengen.


 • Neem, zeker gedurende de zomer, voldoende zonnebrand mee op uw toer door Death Valley. Ook een hoed met brede rand of zonneklep is aan te raden.

 • Gek genoeg is de hitte niet de belangrijkste reden dat mensen omkomen in Death Valley. De belangrijkste doodsoorzaak? Auto-ongevallen. Zorg ervoor dat u zich aan de snelheidslimieten houdt en blijf altijd voorzichtig rijden, zeker op bergwegen en onverharde wegen.

 • Als u onverharde wegen wilt bereiden en meer afgelegen delen van Death Valley National Park wilt bezoeken, kunt u overwegen een jeep te huren. U kunt dit doen bij Farabee's bij Furnace Creek. Farabee's is echter gesloten tussen midden mei en midden september omdat men het niet verantwoord vindt om gedurende die periode jeeps te verhuren in Death Valley.

 • Informeer altijd naar de staat van de weg als u onverharde wegen gaat berijden. Onderschat daarnaast de afstanden niet - een aantal onverharde wegen zijn zo slecht dat het veel langer dan normaal duurt eer u bij uw bestemming aankomt. Twintig kilometer klinkt misschien niet zo heel ver als u normale wegen afrijdt, maar in Death Valley kan het een uur duren om zo'n afstand te overbruggen - en daarbij rijdt u niet door bewoond gebied, maar een afgelegen woestijngebied met temperaturen die ver kunnen oplopen boven normaal.

 • Mobiele telefoons werken niet in Death Valley omdat het gebied zo afgelegen is. U kunt dus in geval van nood niet op uw mobieltje rekenen.

 • Ondanks bovenstaande waarschuwingen hoeft u Death Valley niet te mijden vanwege het vermeende gevaar. Aldus een AllesAmerika.com-lid: "First timers denken echt dat Death Valley een verschrikking is door de hoge temperaturen, verhalen over opgeblazen motors doordat de airco aan stond en horrorverhalen van mensen die zonder water gestrand zijn in the middle of nowhere en het niet overleefden. Deze verhalen zijn over het algemeen zwaar overdreven.

  Ja, er zijn mensen vermist en overleden in het verleden, maar dit waren meestal mensen die zich echt in het meer onbekende deel van Death Valley begaven en niet goed voorbereid op pad zijn gegaan en pech kregen. Als je de meest toeristische bezienswaardigheden volgt dan zul je niet snel op een onbegaanbare weg komen waar verder geen mens in de buurt komt. Zorg voor genoeg benzine, genoeg water en genoeg snacks voor onderweg voor het geval dat..."

  En aldus een ander lid: "[B]ehalve de extreme hitte is het risico in DV niet groter dan in andere parken in het zuidwesten. Als je gewoon je gezonde verstand gebruikt en jezelf goed voorbereidt zal je bezoek aan Death Valley een geweldige ervaring om nooit te vergeten zijn."

 • Als u met uw auto door het Nationale Park gaat rijden, zorg dan voor een volle tank benzine. Binnen de grenzen van het park kunt u uitsluitend benzine pompen bij Furnace Creek Ranch, Panamint Springs en Stovepipe Wells. In tegenstelling tot wat sommige andere bronnen vermelden is er geen benzine verkrijgbaar bij Scotty's Castle. Benzine binnen de grenzen van het park is duurder dan daarbuiten.

 • Let erop dat de meeste camperverhuurders het verbieden om met uw camper gedurende de zomer door Death Valley te rijden. Voor Apollo, Moturis en Road Bear geldt dit verbod van midden juni tot midden september, voor El Monte en Cruise America geldt het voor de maanden juli en augustus. Hou hier rekening mee en vraag zo mogelijk uw verhuurder naar de laatste update op dit gebied.

  Als u als camperrijder toch Death Valley wilt bezoeken, is om uw RV in het plaatsje Pahrump nabij Death Valley op de camping te plaatsen (Nevada Treasure RV Resort) en vervolgens een auto te huren. Er is daar een Enterprise Rent A Car die u bovendien uw huurauto komt afleveren en u na afloop ook weer terugrijdt naar de camping.

 • Bij het bezoekerscentrum in Furnace Creek kan men u meer vertellen over Death Valley, de weersomstandigheden, de staat van de wegen en bereikbaarheid van attracties, en nog veel meer. Er is hier ook beperkte informatie in de Nederlandse taal te vinden. Het bezoekerscentrum is dagelijks van 's ochtends tot de late namiddag geopend.

 • De meeste AllesAmerika.com-leden raden u aan om in ieder geval de volgende attracties voor nieuwelingen te bezoeken als u voor het eerst in Death Valley bent: Zabriskie Point, Dante's View, Badwater, Artist's Palette, Devil's Golfcourse en Mesquite Sand Dunes. Als u een goede route samenstelt, is het mogelijk om deze attracties in één dag te bezoeken.

 • Een overnachting in Death Valley wordt ook van harte aangeraden. De zonsopgangen en zonsondergangen zijn op bepaalde uitzichtpunten bijzonder mooi en de sterrenhemel 's nachts is prachtig, zeker als u een paar kilometer wegrijdt van de beschaving. Daarnaast zijn de afstanden tussen de verschillende attracties behoorlijk groot, wat het moeilijk maakt om alles in één dag te zien. (Niet vergeten: Death Valley National Park omvat maar liefst 14.000 vierkante kilometer!)

 • U kunt dit kaartje van Death Valley (PDF) printen om uw route door het park te plannen.

 • Extra drukte in Death Valley kunt u verwachten in februari (de Death Valley Borax Marathon) en in november (bijeenkomst van de Death Valley '49ers, een historisch evenement over de Gold Rush van 1849).


Meer informatie
Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?