Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Grand Canyon National Park

Alles over Grand Canyon National Park

Alles Amerika

Ga naar pagina: 1 (startpagina) | 2 (overnachten) | 3 (attracties) | 4 (wandelingen en reistips)

Dit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig.

Attracties in Grand Canyon National Park

Alles Amerika

Aangezien er twee belangrijke locaties zijn in de Grand Canyon, de South Rim en de North Rim, zullen deze hier apart besproken worden. U kunt allereerst meer lezen over de drukbezochte South Rim, waarna de attracties bij de North Rim besproken zullen worden.

South Rim attracties: Grand Canyon Village

Alles Amerika

Het bezoekerscentrum van Grand Canyon National Park bevindt zich nabij Grand Canyon Village. Als u vanuit het zuiden aankomt (Route 64/South Entrance Road), kunt u ofwel linksaf op Center Road naar de Village ofwel de weg om Grand Canyon Village en Market Plaza heenvolgen totdat u aan uw linkerhand het bezoekerscentrum hebt. Vanuit hier kunt u een aantal zeer populaire uitzichtpunten bereiken, namelijk Mather Point en Yavapai Point (en Yavapai Geology Museum).

Mather Point is voor veel bezoekers het eerste uitzicht dat ze hebben over de Grand Canyon en is daarom erg druk. (Het bezoekerscentrum is aan de overkant van de weg.) U heeft hier een erg mooi uitzicht over de Grand Canyon, maar door de (vooral 's zomers) grote drukte vinden sommige AllesAmerika.com-leden het hier wat tegenvallen.

Mather Point
Mather Point

Iets verderop vindt u Yavapai Point, waar u mooie uitzichten heeft over andere secties van de Grand Canyon en zelfs een stukje Inner Canyon kunt zien, inclusief Phantom Ranch. Ook kunt u hier enkele exhibities over de Grand Canyon bekijken.

Bij beide uitzichtpunten kunt u overigens de Rim Trail bewandelen, een wandelpad dat zich vanaf Grand Canyon Village langs de rand van de canyon wentelt. Het complete pad is 19 kilometer lang en wordt elders in dit artikel besproken; in ieder geval kunt u, als u dit wilt, de auto op één van beide parkeerplaatsen laten staan en tussen beide uitzichtpunten heen en weer wandelen.

Als u eerder, bij Center Road, linksaf bent gegaan, bent u bij Market Plaza en Grand Canyon Village uitgekomen. Hier vindt u vele faciliteiten, hotels en campings. Als u echter de hoofdweg volgde en na Yavapai Point de South Entrance Road blijft volgen, komt u ook weer bij deze plaatsen uit.

U vindt bij Market Plaza onder meer een postkantoor, een supermarkt en een bank. Nabij Market Plaza vindt u ook de eerder genoemde Yavapai Lodge, evenals Mather Campground en Trailer Village (voor uw camper). In Grand Canyon Village, meer naar het westen, vindt u meerdere andere accommodaties, Verkamp's Visitor Center en het Backcountry Information Center.

South Rim attracties: Desert View Drive (oostelijk)

Alles Amerika

Op het punt waar de South Entrance Road zich afsplitst van Route 64, neemt deze weg een andere naam aan: Desert View Drive. Langs deze weg, die over 40 kilometer door het zuidoosten van het Nationale Park loopt naar de East Entrance, bevinden zich verschillende uitzichtpunten.

Allereerst komt u Pipe Creek Vista tegen, dat overigens ook met de Kaibab Rim Route bus bereikt kan worden. U heeft hier een mooi uitzicht op de Grand Canyon en kunt de Rim Trail bewandelen naar Mather Point of South Kaibab Trailhead.

Als u met de shuttlebus bent gegaan, kunt u ook genieten van Yaki Point. Dit uitzichtpunt, waar u in redelijke rust van de zonsopgang en zonsondergang kunt genieten, is niet toegankelijk voor personenauto's. Er zijn hier ook toiletten. De shuttlebus gaat niet verder oostelijk dan dit punt.

Yaki Point
Uitzicht van Yaki Point

Het volgende uitzichtpunt, Grandview Point, is zeer populair omdat het weidse uitzichten van over de Grand Canyon biedt. Bovendien is dit het startpunt van de Grandview Trail, een moeilijke en steile wandeling door de Grand Canyon (zie het onderdeel "Wandelingen" voor meer informatie).

Het volgende uitzichtpunt, Moran Point, is een geologisch uitzichtpunt. Hier kunt u de drie meest belangrijke rotsgroepen duidelijk zien terwijl u geniet van een weids uitzicht over dit deel van de Grand Canyon.

Tusayan Ruin and Museum geeft u de kans om meer te leren over de Pueblo-indianen die hier ooit woonden.

De volgende twee uitzichtpunten zijn Lipan Point en Navajo Point, die vlakbij het eind van de Desert View Drive liggen. Bij beide uitzichtpunten heeft u panorama-uitzichten over de Grand Canyon en zelfs de Coloradorivier.

Tot slot komt u bij uit bij Desert View, waar u vanaf de parkeerplaats 500 meter loopt om naar de rand van de Grand Canyon te komen. U heeft hier weer een prachtig uitzicht van de oostelijke canyons, zeker als u naar de top van de uitzichtstoren klimt. Daarnaast kunt u hier het oostelijke bezoekerscentrum vinden, evenals een souvenirwinkel, snackbar, toiletten en een camping (Desert View Campground).

Desert View toren
Desert View toren

South Rim attracties: Hermit Road (westelijk)

Alles Amerika

De Hermit Road route loopt over ongeveer 11 kilometer tussen het westelijke deel van Grand Canyon Village en Hermit's Rest, waar ooit een kluizenaar woonde. Tussen maart en november is deze populaire route uitsluitend bereikbaar per gratis shuttlebus; personenauto's en ander eigen vervoer is uitsluitend toegestaan op deze weg tussen december en februari.

De shuttlebus rijdt vooral in het hoogseizoen erg vaak, waardoor een "hop on hop off"-systeem mogelijk is. U kunt wanneer u maar wilt in- en uitstappen en genieten van de uitzichtpunten of wandelingen maken. De bus stopt op de heenweg naar Hermit's Rest bij alle uitzichtpunten, maar op de terugweg slechts bij een drietal haltes. Hou er rekening mee dat de complete busrit zonder uitstappen 75 minuten in beslag neemt.

Als u wilt, kunt u ook ervoor kiezen om één richting uit te wandelen via de Rim Trail en de andere kant uit met de bus te gaan. De National Park Service raadt aan om bijvoorbeeld de bus te nemen naar Hermit's Rest en dan de 11 kilometer naar de Village terug te wandelen.

Het eerste uitzichtpunt als u de bus naar het westen neemt is de Trailview Overlook. U heeft hier een goed zicht op de meanderende Bright Angel Trail. Hierna volgt Maricopa Point, waar u een prachtig uitzicht heeft op de Grand Canyon evenals een oude koper- en uraniummijn.

Powell Point is vernoemd naar majoor Powell, die in de negentiende eeuw verkenningsexpedities uitvoerde over de Coloradorivier. Uiteraard heeft u ook hier weidse uitzichten over de Grand Canyon.

Hierna volgen Hopi Point en Mohave Point, beiden populaire locaties om de zonsopgang en zonsondergang te zien. U kunt hier bovendien de Coloradorivier bewonderen. Bij Hopi Point zijn toiletten beschikbaar.

Hopi Point
Hopi Point

Als u graag eens recht naar beneden de canyon in wilt kijken, stap dan zeker uit bij The Abyss. U kunt hier van bovenaf kijken naar Monument Creek en een klein strandje.

Bij Monument Creek Vista kunt u de Greenway wandeling doen, die van dit uizichtpunt via Pima Point en andere uitzichtpunten naar Hermit's Rest leidt, en natuurlijk genieten van meer uitzichten over de Grand Canyon.

Het beste uitzicht over de Coloradorivier heeft u bij Pima Point, de één na laatste halte van de Hermit's Rest shuttlebus voordat hij terug rijdt richting Grand Canyon Village. Op stille dagen kunt u de rivier zelfs tegen de wanden van de canyon horen slaan.

De laatste halte is Hermit's Rest, een oud huis dat door Mary Colter ontworpen is en er uitziet als een mijnwerkerhuis. U kunt hier gebruik maken van toiletten, shoppen in de souvenirwinkel of iets eten. Als u 800 meter verder naar het westen loopt kunt u hier ook de lange en moeilijke Hermitwandeling doen.

North Rim attracties

Alles Amerika

De North Rim wordt veel minder druk bezocht dan de South Rim, maar is volgens meerdere AllesAmerika.com-leden daarom niet minder indrukwekkend en absoluut een bezoekje waard. "Kamperen daar is overweldigend mooi, vlak aan de rim, prachtige plekken in een bos. En de sunset vanaf je camper zien. Wat wil je nog meer?" aldus een lid. "Dit was wel mijn favoriete kant", aldus een ander lid.

AllesAmerika.com-lid Lilo maakt wel de aantekening dat de North Rim meer voor wandelaars is. "De North Rim is eigenlijk nog overweldigender [dan de South Rim]! Maar dan vooral als je erin wandelt. [...] Voor echte hikers is de North Rim een echte aanrader, gewone toeschouwers hebben waarschijnlijk meer aan de South Rim."

De North Rim is bereikbaar via Route 67 ten noorden van Grand Canyon National Park. Hou er rekening mee dat dit deel van het park alleen gedurende het hoogseizoen geopend is, van ongeveer midden mei tot midden oktober. Zodra de eerste significante sneeuwval plaatsheeft, wordt de weg door het park afgesloten tot het volgende jaar.

Als u van plan bent om een bezoekje te brengen aan de North Rim, is het aan te raden om uw overnachtingsaccommodaties van tevoren te reserveren.

De belangrijkste uitzichtpunten aan de North Rim zijn Bright Angel Point, Point Imperial en Cape Royal. Bright Angel Point bevindt zich aan het eind van Route 67. U kunt via een verhard pad makkelijk naar de rand van de canyon wandelen.

Bright Angel Point
Bright Angel Point

Point Imperial en Cape Royal zijn beiden te bereiken via een zijweg van Route 67. Point Imperial is (op 13 kilometer van Route 67) het makkelijkst te bereiken; de canyon wordt langzaamaan breder en bij het uitzichtpunt kunt u rotsformaties zien die op andere punten van de Grand Canyon niet zichtbaar zijn.

Cape Royal is verder rijden, maar zeker ook de moeite waard. U heeft hier panorama-uitzichten over de oostelijke Grand Canyon en kunt zelfs de Desert View wachttoren aan de overkant van de Grand Canyon zien. Dit uitzichtpunt is vooral populair rond zonsopgang en zonsondergang. Ook kunt u hier de Grand Canyon zien door een natuurlijke boogbrug genaamd Angels Window.

Voor beide locaties geldt dat u onderweg nog kunt stoppen op verschillende andere uitzichtpunten, waardoor u voor beide uitzichtpunten zeker een halve dag in moet plannen.

Aan de North Rim kunt u bovendien naar het Toroweap/Tuweep-gebied, waar u in alle rust kunt genieten van geweldige uitzichten en mooie wandelingen kunt maken. Hier komen slechts zeer weinig mensen omdat de wegen naar dit punt deels zeer moeilijk begaanbaar zijn. "Helaas vereist [een bezoek aan Toroweap/Tuweep] 120 miles dirtroads rijden (heen en terug vanaf AZ 389) en de laatste 6 miles naar de rim (en terug) zijn vreselijk ruw. Een high clearance SUV is noodzakelijk en ik zou deze route niet alleen rijden", aldus een AllesAmerika.com-lid.

Dit is echter zeker de moeite waard, want de uitzichten zijn beter en rustiger dan in andere delen van de Grand Canyon. Aldus hetzelfde AllesAmerika.com-lid: "Je wordt uiteindelijk beloond met fantastische uitzichten over de canyon, de rivier en de stroomversnellingen. Geen omheining en je staat aan de rand van een 3000' [900 meter] diepe afgrond."

U kunt Toroweap/Tuweep bereiken vanuit Fredonia of Colorado City via Route 389 of vanuit St. George in Utah. In alle gevallen is de afstand naar Toroweap/Tuweep tussen 100 en 145 kilometer over deels niet goed berijdbare wegen, waardoor een kwart van de mensen die de route probeert af te leggen te maken krijgt met één of meer lekke banden.

Als u wilt proberen naar Toroweap/Tuweep te rijden, neem dan uitgebreide voorzorgsmaatregelen: een extra band, extra water en voedsel, extra benzine en benodigdheden om uw auto te kunnen repareren. Uw mobieltje zal niet overal voldoende bereik hebben in dit gebied en als uw auto weggesleept moet worden, moet u rekenen op zeer hoge kosten.

Er is één camping in dit gebied, de Tuweep Campground, met 9 plekken voor maximaal 6 personen en twee auto's. Voorzieningen als stromend water en benzine zijn nergens verkrijgbaar in dit gebied.

Tourist trap: de Grand Canyon West Rim Skywalk

Alles Amerika

Verschillende AllesAmerika.com-leden waarschuwen voor de West Rim Skywalk die vanuit Las Vegas gedaan kan worden. Het betreft hier niet de 'echte' Grand Canyon en bovendien is het een duur uitstapje voor relatief weinig plezier.

De Skywalk is een doorzichtig platform in de vorm van een paardenhoef waarvan u recht naar beneden in de canyon kunt kijken en van het omringende uitzicht kunt genieten. Het uitzicht is er inderdaad mooi, maar de rit naar dit uitzichtpunt is ruw (meer dan 15 kilometer over ongeplaveide wegen) en u mag er zelf geen foto's maken. (Foto's kunt u na afloop tegen exorbitant hoge prijzen aanschaffen.)

De West Rim Skywalk
De West Rim Skywalk

Een AllesAmerika.com-lid merkt wel op dat de reis naar de Skywalk met een vliegtuigje wel de moeite waard is: u vliegt dan over zowel de canyon als over Lake Mead en de Hoover Dam. Een helikoptervlucht in dit gebied is overigens ook mogelijk, waarover meer op de volgende pagina.

Volgende pagina: tips voor wandelaars en algemene reistips voor de Grand Canyon

Ga naar pagina: 1 (startpagina) | 2 (overnachten) | 3 (attracties) | 4 (wandelingen en reistips)

Meer informatie over de Grand Canyon

Alles AmerikaTerug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?