Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Grand Canyon National Park

Alles over Grand Canyon National Park

Alles Amerika

Ga naar pagina: 1 (startpagina) | 2 (overnachten) | 3 (bezienswaardigheden) | 4 (wandelingen en reistips)

Dit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig.

Wandelen in Grand Canyon National Park

Alles Amerika

U heeft de keuze uit veel verschillende wandelingen in en rondom de Grand Canyon. Hieronder worden de meest belangrijke en interessante wandelingen besproken, waarin ook de meningen van AllesAmerika.com-leden zijn verwerkt.

De Rim Trail is een 19 kilometer lang (en grotendeels geplaveid) wandelpad dat langs de zuidelijke rand van de Grand Canyon loopt. Aangezien dit pad ook de meest toeristische shuttlebusroute volgt, komt u tijdens deze wandeling langs veel parkeerplaatsen en locaties met toiletten. (Water is uitsluitend beschikbaar bij Hermit's Rest.)

Deel van de Rim Trail
Deel van de Rim Trail

Dit heeft als nadeel dat het pad erg druk kan zijn, maar tegelijkertijd het voordeel dat u niet verplicht bent om alle 19 kilometers in één keer te wandelen. Veel bezoekers kiezen ervoor om bijvoorbeeld de shuttlebus te nemen naar Hermit's Rest en dan terug te wandelen naar Grand Canyon Village, of ze stappen onderweg uit om vervolgens een aantal kilometers te wandelen naar het volgende uitzichtpunt.

Zeker als u niet veel wandelt is dit een goede optie. Aldus een AllesAmerika.com-lid: "Ik ben geen echte hiker, dus een paar keer een stuk langs de rim lopen vind ik genoeg."

De South Kaibab Trail is een populaire wandeling die begint bij Yaki Point, dat uitsluitend per shuttlebus bereikbaar is. Deze wandeling geeft over zijn gehele lengte prachtige zichten op de Grand Canyon, en met name bij het grappig genaamde uitzichtpunt "Ooh Aah Point".

Een AllesAmerika.com-lid raadt het volgende aan: "De South Kaibab Trail naar het Ooh Aah Point is een korte hike en geeft je echt het idee dat je midden in de Grand Canyon staat", terwijl de NPS zelf aangeeft dat u hier een "spectacular view" heeft.

U kunt verschillende afstanden afleggen uiteenlopend van 2,9 kilometer naar Ooh Aah Point en terug tot bijna 10 kilometer (heen en terug). De National Park Service raadt aan in de zomer niet verder te gaan dan Cedar Ridge.

De Bright Angel Trail is een wandeling die u het beste kunt doen als u een ervaren wandelaar bent, vooral als u van plan bent om tot Indian Garden of Plateau Point wilt wandelen. Plateau Point ligt meer dan 19 kilometer van het beginpunt van de wandeling in Grand Canyon Village en is slechts zeer moeilijk in één dag heen en terug te bewandelen.

Uitzicht van de Bright Angel Trail
Uitzicht van de Bright Angel Trail

Volgens AllesAmerika.com-lid Lilo is verder wandelen dan Indian Garden niet nodig: "Je ziet vanop Plateau Point slechts van in de verte het water, en het is niet de moeite om daarvoor voorbij Indian Gardens nog verder voort te stappen."

Als u een minder ervaren wandelaar bent, kunt u ervoor kiezen om tot 1.5 Mile Resthouse te wandelen, waar u een noodtelefoon en toiletten kunt vinden, evenals water (maar uitsluitend in het hoogseizoen). U bent dan al 300 meter afgedaald en moet dat stuk ook weer omhoog klimmen. Eventueel kunt u nog eens 300 meter dalen naar 3 Mile Resthouse - de wandeling heen en terug is dan al 10 kilometer.

De National Park Service waarschuwt dat u er rekening mee moet houden dat omhoog klimmen twee keer zo lang duurt als naar beneden afdalen en dat er deels zeer steile afdalingen in de Bright Angel wandelroute zitten.

Via de Bright Angel Trail kunt u ook wandelen naar andere delen van de Grand Canyon. Zo zijn er kruisingen met de Tonto Trail en River Trail naar de North Kaibab Trail en South Kaibab Trail. U moet hier echter meer dan één dag voor uittrekken en een overnachting in de canyon inplannen. Overnachten mag uitsluitend op de daarvoor bestemde campings (Indian Garden Campground en Bright Angel Campground).

Twee andere wandelingen, Hermit Trail en Grandview Trail, zijn uitsluitend aan te raden voor meer ervaren wandelaars. Beide wandelpaden worden niet onderhouden en zijn daardoor moeilijker te bewandelen dan de Bright Angel Trail. Bovendien zijn beide wandelpaden deels zeer steil.

Hermit Trail begint in de buurt van Hermit's Rest en leidt over maximaal 11 kilometer (heen en terug) naar ofwel Santa Maria Spring (8 kilometer heen en terug) ofwel naar Dripping Springs (11 kilometer).

Grandview Trail begint bij een zijweg vanaf Desert View Drive en is maximaal 10 kilometer lang (heen en terug). Gedurende de zomer raadt de National Park Service aan om bij het maken van een dagwandeling niet verder te gaan dan Coconino Saddle (3,5 kilometer heen en terug). Het wandelpad is dan al steil, maar wordt na dit punt nog steiler en rotsachtiger.

Zicht vanaf Grandview Trail
Zicht vanaf Grandview Trail

AllesAmerika.com-lid gleuknie noemt de Grandview Trail "prachtig, maar absoluut niet één van de makkelijkste". Bovendien waarschuwt hij dat het - net als bij alle wandelingen in de Grand Canyon - erg belangrijk is om veel water mee te nemen. Volgens dit AllesAmerika.com-lid is de Grandview Trail erg rustig omdat het bij weinig mensen bekend is.

Aan de North Rim kunt u ook vele wandelingen doen, waaronder de Bright Angel Point Trail over 800 meter naar een mooi uitzichtpunt en de North Kaibab Trail, waarbij u kunt kiezen tussen kortere wandelingen naar bijvoorbeeld Coconino Overlook (2,4 kilometer heen en terug) en lange tot zeer lange wandelingen naar bijvoorbeeld Roaring Springs (15 kilometer heen en terug).

De North Rim biedt u daarnaast nog verschillende andere mogelijkheden om te wandelen vanaf verschillende locaties, bijvoorbeeld de eenvoudige Cape Royal Trail (1 kilometer heen en terug), de Roosevelt Point Trail (300 meter) met prachtige uitzichten en bankjes om op uit te rusten, en de Point Imperial Trail, een 6,5 kilometer lange makkelijke wandeling naar de noordelijke grens van het Grand Canyon National Park.

Waarschuwingen voor wandelaars

Alles Amerika

Voor alle wandelingen in de Grand Canyon gelden een aantal belangrijke waarschuwingen. Zorg er allereerst voor dat u een wandeling uitkiest die u ook daadwerkelijk kunt doen. Voor vele wandelingen is aangegeven waar zich omkeerpunten bevinden; hou deze altijd als leidraad aan. Probeer nooit verder te wandelen dan u aankan en bedenk dat de meeste wandelaars die voor het eerst de Grand Canyon ingaan aangaven dat het veel zwaarder was dan ze dachten.

Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent voordat u aan een wandeling begint en neem vooral voldoende water en voedsel mee als u gaat wandelen. De Inner Canyon, de lager gelegen delen van de Grand Canyon, kunnen erg droog en heet zijn (tot 41 graden), waardoor het belangrijk is om te blijven drinken en eten.

De National Park Service raadt u aan om elk uur tussen een halve liter en een liter water te drinken als u in de zomerhitte wandelt. Daarnaast kunt u het beste een zoute snack eten als u water drinkt om te voorkomen dat uw energievoorraad te laag wordt; u verliest immers veel zout doordat u zoveel zweet.

Daarnaast raadt men u aan om niet in directe zon te wandelen op de heetste momenten van de dag, vaak tussen 10 uur 's ochtends en 4 uur 's middags. Als u toch wandelt, hou u lichaam dan nat waar mogelijk.

Andere items die u mee kunt nemen tijdens uw wandeling zijn een eerstehulpdoos, een wandelkaart, een zaklamp, een hoed en zonnebrandolie.

Op de site van de National Park Service kunt u nog meer tips vinden voor een veilige wandeling door de Grand Canyon.

Meer tips voor uw bezoek aan de Grand Canyon

Alles Amerika

 • Tijdsplanning: plan minimaal één volledige dag in voor de Grand Canyon en liefst twee nachten, zeker als u lang gaat wandelen - wandelen in de Grand Canyon kan erg uitputtend zijn. Het beleven van een zonsopgang en zonsondergang in dit Nationale Park is een ervaring op zich, dus als u slechts één nacht heeft kunt u het beste ergens 's middags aankomen en de volgende middag weer vertrekken.

 • Zorg ervoor dat u uw hotel of andere accommodatie in of nabij Grand Canyon National Park op tijd boekt. Sommige accommodaties, zeker diegenen die binnen de grenzen van het park liggen, zijn al zes maanden tot een jaar van tevoren volgeboekt.

  Bright Angel Lodge
  Bright Angel Lodge

  Als een overnachting binnen het Nationale Park aan de South Rim niet meer mogelijk is, probeer dan Tusayan, het dichtstbijzijnde plaatsje aan de South Rim. De accommodaties hier lopen 's zomers echter ook snel vol en dan moet u al vlug 30 kilometer naar het zuiden rijden voor meer mogelijkheden om te overnachten.

 • De Grand Canyon biedt vele mogelijkheden om te wandelen voor zowel beginners als ervaren bergwandelaars. Probeer daarbij althans een stukje naar beneden af te dalen (als mogelijk), want "de canyon ziet er echt helemaal anders uit als je van beneden naar boven kijkt", aldus een AllesAmerika.com-lid.

  Een ander lid ging nog verder en stelde dat de Grand Canyon zelfs tegenvallend kan zijn tenzij u de mogelijkheid heeft om te wandelen. "Ik denk dat je echt in de canyon moet wandelen om een goed beeld te krijgen", aldus dit lid. Andere leden weerspreken dit beeld enigszins: "Elk view point is weer anders, en het uitzicht verandert gedurende de dag. Tegen zonsondergang heb je prachtige kleuren."

  Als u gaat wandelen, probeer dan zo vroeg mogelijk te vertrekken, zelfs voordat de zon opkomt. Neem de hikersbus of ga vroeg naar het vertrekpunt van uw wandeling zodat u niet op de heetste momenten van de dag zwetend naar het volgende rustpunt moet lopen. (Zie ook de waarschuwingen voor wandelaars hierboven.)

 • Als u de meest toeristische uitzichtpunten tijdens het hoogseizoen wilt bezoeken, raden AllesAmerika.com-leden u aan om dit zo vroeg mogelijk op de dag te doen. Als u dit later op de dag doet, loopt u een groot risico dat u in de rij moet staan om de shuttlebus in te komen en zelfs om een goed uitzicht te hebben en foto's te nemen bij de uitzichtpunten zelf.

 • Als u de Grand Canyon in de winter bezoekt, hou er dan rekening mee dat de North Rim grotendeels onbereikbaar zal zijn. Aan de South Rim rijden op dat moment ook geen shuttlebussen meer, maar mag u de weg naar Hermit's Rest wel met uw eigen auto rijden. Aldus een AllesAmerika.com-lid: "Wat een verschil met de zomerperiode! De rust, de bergen sneeuw (die overigens op de wegen keurig aan de kant zijn geschoven), de dieren die je overal ziet lopen. Zeker de moeite waard om de Grand Canyon eens in de winter te bezoeken."

 • Het bezoekerscentrum aan de South Rim kan interessant zijn, maar door de drukte is het soms moeilijk om alle informatie goed op te kunnen nemen.

 • Naast het bekijken van uitzichten en wandelen kunt u nog meer ondernemen in de Grand Canyon, bijvoorbeeld een helikoptervlucht of een vlucht met een klein vliegtuigje. Vluchten kunnen worden geregeld bij Papillon of een andere maatschappij, die u kunt vinden bij Grand Canyon Airport. Klik hier voor uitgebreide informatie over het maken van een helikoptervlucht over de Grand Canyon.

  Helikopter boven de Grand Canyon
  Helikopter boven de Grand Canyon

  Daarnaast kunt u per muilezel een toer doen door de Grand Canyon. Er worden zowel éédagstoers als toers over twee dagen (met overnachting) aangeboden, die echter allen snel volgeboekt zijn.

  Een andere optie, als u in het plaatsje Williams verblijft althans, is de Grand Canyon Railway. U kunt vanuit Williams met de stoomtrein naar de ingang van de Grand Canyon gebracht worden. Dit kost behoorlijk wat tijd (meer dan 2 uur voor een afstand van ongeveer 100 kilometer), maar kan zeker de moeite waard zijn.

Meer informatie over de Grand Canyon

Alles AmerikaTerug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?