Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Grand Canyon National Park

Alles over Grand Canyon National Park

Alles Amerika

Ga naar pagina: 1 (startpagina) | 2 (overnachten) | 3 (attracties) | 4 (wandelingen en reistips)

Dit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig.

Overnachten in of rondom de Grand Canyon

Alles Amerika

Aangezien de Grand Canyon zo druk bezocht wordt, is er aan overnachtingsaccommodaties geen gebrek. De meer populaire locaties vergen echter wel van u dat u ver van tevoren reserveert, aangezien er veel animo is van andere reizigers, zeker in het hoogseizoen.

Phantom Ranch
Phantom Ranch

AllesAmerika.com-leden raden u over het algemeen aan om minimaal één volledige dag of zelfs twee nachten voor de Grand Canyon in te plannen, zeker als u van wandelen houdt.

Onderstaande accommodaties zijn allen aan de South Rim te vinden, met uitzondering van de laatste.

Klik hier voor beoordelingen van AllesAmerika.com-leden van accommodaties nabij Grand Canyon Village.

Er zijn zeven hotels aanwezig binnen de grenzen van het park. De mooiste (en duurste) is El Tovar Hotel, een hotel dat stamt uit 1905 en op de rand van de canyon staat. U kunt hier prachtige uitzichten op de Grand Canyon verwachten.

Bright Angel is een hotel waarbij ook een aantal losse cabins nabij de canyons horen. Sommige kamers hebben uitzichten op de canyons, maar niet allen, en men kan u niet garanderen dat u een kamer met zo'n uitzicht krijgt. Aldus een AllesAmerika.com-lid: "[S]uper dicht bij de rand, en dus heel gemakkelijk als je doodmoe de Bright Angel hike beëindigd hebt, je kan dan zo direct je kamer in om te douchen!"

Kachina Lodge en Thunderbird Lodge zijn twee modernere zusterhotels die gelokaliseerd zijn tussen Bright Angel en El Tovar in. Ongeveer de helft van de kamers heeft een gedeeltelijk uitzicht op de canyons.

Maswik Lodge is een soort motel binnen de grenzen van het Nationale Park, ongeveer 400 meter van de canyons af. De lodge bestaat uit twee delen, North en South. De kamers van Maswik North zijn groter en luxueuzer en daardoor ook een stuk duurder dan de kamers van Maswik South. Gedurende de zomer zijn er bovendien blokhutten beschikbaar die u kunt afhuren.

Yavapai Lodge is met bijna 200 kamers het grootste hotel binnen het Nationale Park. De lodge is gesitueerd op Market Plaza, waardoor u makkelijk naar onder meer een winkel, bank en postkantoor kunt lopen. Bovendien bevindt zich het bezoekerscentrum van de South Rim op slechts 800 meter afstand.

Dieren nabij Yavapai Lodge
Dieren nabij Yavapai Lodge

Phantom Ranch is de enige overnachtingsplaats die op de bodem van de Grand Canyon staat. Het in 1922 gebouwde complex kan uitsluitend per ezel, per voet of per raft bereikt worden. De ranch is dan ook een populaire overnachtingsplek voor wandelaars; zo populair zelfs, dat het aangeraden wordt om 13 maanden van tevoren te reserveren.

Er is slechts één hotel binnen het Nationale Park aan de North Rim, namelijk de Grand Canyon Lodge. Deze lodge, bij Bright Angel Point, biedt motelkamers aan, evenals verschillende soorten cabins.

Het is aan te raden om ver van tevoren te reserveren als u in een hotel in Grand Canyon National Park wilt overnachten, zeker in het hoogseizoen. Volgens een ervaren AllesAmerika.com-lid is het wel mogelijk om in het naseizoen (bijvoorbeeld november) op de bonnefooi een kamer te vinden.

Als u wilt kamperen, heeft u zowel binnen als buiten de Grand Canyon verschillende opties. Binnen het Nationale Park zijn zeven campings, waarvan er vier met uw auto bereikbaar zijn (Mather, Desert View, Trailer Village voor campers, en North Rim Campground) en drie zich verder landinwaarts bevinden. (Voor deze zogenaamde backcountry campings heeft u een permit nodig, die u bij het bezoekerscentrum kunt aanvragen.)

Kamperen aan de North Rim is volgens AllesAmerika.com-leden een aanrader: "[O]verweldigend mooi, vlak aan de rim, prachtige plekken in een bos. En de sunset vanaf je camper zien. Wat wil je nog meer. Wel vroeg reserveren."

Klik hier als u meer beoordelingen wilt lezen van de North Rim camping.

Als u met de camper reist, kunt u overnachten in Trailer Village. Hier kunt u uw RV (tot 50 voet) parkeren en aansluiten op electriciteit en water.

Buiten het Nationale Park zijn ook vele mogelijkheden om te overnachten. U kunt in verschillende plaatsen rondom de Grand Canyon campings, hotels en motels vinden, waaronder het plaatsje Valle aan Route 64.

U kunt op deze site onder meer beoordelingen nalezen van AllesAmerika.com-leden van accommodaties in Tusayan, Flagstaff en Kanab (Utah).

Het shuttlebussysteem

Alles Amerika

Aan de South Rim kunt u gebruik maken van een gratis shuttlebussysteem dat vooral in het hoogseizoen zeer uitgebreid is (vier routes). In de winter rijden minder bussen en zijn niet alle routes open.

Grand Canyon Shuttlebus

De Village Route (blauw) loopt van het bezoekerscentrum in Grand Canyon Village naar Hermits Rest en terug. De rit duurt in zijn geheel 50 minuten en is ook in de winter beschikbaar.

De Kaibab/Rim Route (oranje) heeft slechts weinig haltes en biedt u de mogelijkheid om naar de South Kaibab Trailhead te gaan, evenals Yaki Point, Mather Point en het Yavapai geologiemuseum. Deze rit duurt ook ongeveer 50 minuten en is ook beschikbaar gedurende de winter.

De andere twee routes zijn de Hermit Road Route (rood) en de Tusayan Route (paars), die beiden uitsluitend beschikbaar zijn gedurende het zomerseizoen. De Hermit Road shuttle stopt op 9 uitzichtpunten op de heenweg en 4 haltes op de terugweg, waarbij u een aantal prachtige locaties in het Nationale Park bezoekt. De ritduur (zonder uitstappen) is ongeveer 75 minuten.

De Tusayan Route shuttle biedt u een directe verbinding tussen het dorpje Tusayan en de Grand Canyon. U kunt dan dus uw auto in Tusayan parkeren en met de bus in 20 minuten naar de ingang van het park vervoerd worden. Deze bus rijdt uitsluitend in het hoogseizoen; u kunt elk kwartier instappen.

Speciaal voor wandelaars is er daarnaast de Hiker's Express Bus, een bus die alleen in de vroege ochtend rijdt en u vanaf haltes bij de Bright Angel Lodge, het Backcountry Information Center en het bezoekerscentrum direct naar het South Kaibab Trailhead brengt.

Volgende pagina: attracties en bezienswaardigheden aan de South Rim en North Rim

Ga naar pagina: 1 (startpagina) | 2 (overnachten) | 3 (attracties) | 4 (wandelingen en reistips)

Meer informatie over de Grand Canyon

Alles AmerikaTerug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?