Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Sequoia & Kings Canyon National Park

Sequoia en Kings Canyon National ParkGeschreven door MrVanilla (Daniel)

Wie aan de Amerikaanse Sierra Nevada denkt, denkt aan Yosemite. Terecht, maar iets ten zuiden van dit populaire nationale park liggen nog twee pareltjes: Sequoia en Kings Canyon National Park. Deze twee parken worden samen beheerd door de NPS en vaak aangeduid als SeKi. Wie graag wandelt en overrompelt wil worden door de indrukwekkende sequoia bomen moet dit gedeelte van Californië zeker eens bezoeken.

Sequoia Kings Canyon

Bereikbaarheid en klimaatSequoia/Kings Canyon kan bereikt worden door het rijden van één van de twee wegen die door de parken lopen. Deze wegen zijn met elkaar verbonden. Hoewel SeKi het gehele jaar door geopend is, zijn de meeste bezienswaardigheden maar een klein deel van het jaar bereikbaar. Dit geldt ook voor de twee wegen die door de parken lopen. De CA 180 (in het park Kings Canyon Scenic Byway genaamd) volgt vanuit Fresno naar de noordelijke ingang en het Grant Grove Visitor Center tot diep in Kings Canyon. Iets voorbij Cedar Grove houdt de weg op en zult u dezelfde route weer terug moeten nemen.

U kunt Sequoia National Park binnenrijden via Route 198 vanuit Visalia, een stadje dat enkele tientallen kilometers van Interstate 5 afligt. De ingang van het park ligt op ongeveer 55 kilometer van Visalia. Route 198 loopt vervolgens kronkelend naar het noorden, draait naar het westen en loopt Sequoia National Park weer uit.

De CA 180 is nabij Grant Grove verbonden met de CA 198, die vanuit Three Rivers het park bereikbaar maakt. Het stuk van de CA 198 dat door de parken loopt wordt ook wel de Generals Highway genoemd en werkt zich middels ontelbare haarspeldbochten door SeKi. Hierdoor wordt het aangeraden om niet met campers langer dan 6,7 meter deze weg te rijden.

Het klimaat in Sequoia/Kings Canyon is grillig. Vanwege de hoge ligging kent het gebied lange winters en korte zomers. Ook in de zomermaanden kan er geregeld sneeuw en regen vallen en worden wegen en wandelpaden met enige regelmaat gesloten. Het loont daarom altijd de site van de NPS in de gaten te houden alvorens uw bezoek. De meeste leden van AllesAmerika.com raden de lente aan als beste periode SeKi te bezoeken. De sneeuw begint dan langzaam te smelten, de dieren worden actief en de planten staan in bloei. Toch zijn de zomermaanden veruit het meest populair. De temperatuur loopt dan gemiddeld tot de 30 graden en alle voorzieningen zijn open.

Overnachten in of nabij Sequoia & Kings Canyon NPSeKi kent grofweg vier verschillende accommodaties binnen het park. Daarnaast zijn er verschillende campings waar bezoekers met een tent of camper terecht kunnen. Ongeacht hoe u wilt overnachten in het park, het is zeer raadzaam uw accommodatie ver voor uw bezoek vast te leggen middels een reservering. Aangezien er veel meer bezoekers dan accommodatie is raken plekken snel vol. Reserveren kan via de site van de NPS, welke hier te vinden is.

Over het algemeen zijn de overnachtingen in het park prijziger dan hotels/motels buiten het park, maar vanwege de isolate ligging zijn er in de nabije omgeving weinig alternatieven. De meeste populaire plaats is Three Rivers, dat aangrenzend aan de zuidingang ligt. Ook hier wordt accommodatie als prijzig ervaren.

Wie bereid is wat verder (op en neer) te reizen kan kijken naar plaatsen als Visalia en Fresno. Dit zijn grote steden waar de prijzen een stuk lager liggen dan vlakbij de parken.

Sequoia bord

Als u vanuit Visalia naar Sequoia National Park gaat, kunt u ervoor kiezen om met de bus vanuit de stad te vertrekken. De Sequoia Shuttle is niet gratis, maar in de kosten zit wel de entree in het Nationale Park inbegrepen. De shuttle stopt bij allerlei hotels en in Sequoia National Park bij het Foothills bezoekerscentrum en het Giant Forest Museum.

Binnen Sequoia National Park zelf lopen vervolgens ook drie gratis shuttlebussen, althans gedurende het zomerseizoen (ca. mei t/m september). De groene bus rijdt tussen het Lodgepole bezoekerscentrum, de General Sherman Tree en het Giant Forest Museum; de grijze bus rijdt tussen datzelfde museum, Moro Rock en Crescent Meadow. De paarse bus, tenslotte, rijdt tussen Lodgepole, Wuksachi Lodge en Dorst Creek Campground.

Over sequoiabomenSequoiabomen behoren tot de oudste bomen ter wereld. Met levende bomen van meer dan 2000 jaar oud en lengtes van boven de 80 meter hoog spreken ze enorm tot de verbeelding. Van nature groeien ze tegenwoordig enkel nog maar in Californië, uitsluitend aan de hellingen van de westelijke Sierra Nevada. Geniet u in SeKi vooral van deze bomen, aangezien u ze dus nergens anders zult aantreffen. Het loont om een van de bomen en het park van dichtbij te bekijken, om de echte enormiteit te kunnen waarderen.

Wildlife in Sequoia & Kings Canyon NPSequoia/Kings Canyon kent een enorme variëteit aan wilde dieren. Afhankelijk van het seizoen heeft u grote kans hiervan wat te zien. Zo is de lente een goede periode voor het spotten van zwarte beren (die overigens vaak een bruine vacht hebben). Vooral in de natte graslanden kunt u met wat geluk een van deze inposante dieren aanschouwen. Bereid u overigens goed voor wat u moet doen - en niet doen - in het geval u een beer tegenkomt. Hoewel aanvallen op mensen zelden voorkomen zijn het gevaarlijke dieren die onvoorspelbaar gedrag kunnen vertonen. Hier kunt u informatie vinden over hoe om te gaan met een ontmoeting met een beer.

Naast beren herbergen de parken onder andere populaties aan dikhoornschapen (al zijn dit schuwe dieren die zich zelden laten zien), vossen, veelvraten, marmotten, herten, fluithazen en vele andere knaagdieren. Daarnaast kunt u er verschillende soorten slangen en hagedissoorten aantreffen.

Hoewel Seki geen plaats is om gericht dieren te spotten (zoals bijvoorbeeld Yellowstone) maakt u het meeste kans dieren te zien in de vroege ochtend of net voor zonsondergang. U kunt in één van de bezoekerscentra vragen waar u het meeste kans maakt een dier te zien.

Bezienswaardigheden in Sequoia National ParkGeneral Sherman TreeDe bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid van SeKi is zonder enige twijfel de General Sherman Tree. De reden hiervoor is dat deze boom zichzelf het grootst levende organisme op aarde mag noemen. Hoewel General Sherman niet de langste boom is, is deze wel de grootste gemeten in massa. Met ruim 83 meter is de boom overigens nog steeds indrukwekkend hoog. Men schat dat General Sherman minstens 2200 jaar oud is, wat bijdraagt aan het mysterieuze gevoel dat de boom uitstraalt.

De boom kan bereikt worden op verschillende manieren. De makkelijkste is via de General Sherman Trailhead parkeerplaats. De wandeling kent enkele korte klimmetjes maar is voor gezonde mensen prima te doen.

Tunnel LogDeze omgevallen sequoiaboom ligt dwars over de weg. Gelukkig heeft men hier een gat ingemaakt, zodat u er met de auto doorheen kunt rijden. Deze attractie aan de Crescent Meadow Road is een van de populairdere bezienswaardigheden van het park. Op drukke dagen wordt de Crescent Meadow Road echter afgesloten en kunt u er dus niet met de eigen auto doorheen rijden. U kunt Tunnel Log dan wel bereiken per shuttle bus.

Tunnel Log

Moro RockDeze enorme granieten rots torent hoog boven Sequoia/Kings Canyon uit. Moro Rock wordt al zichtbaar wanneer u via Generals Highway Sequoia National Park binnen komt rijden. Van de ruim 2 km die de rots boven zeeniveau uitsteekt hoeft u er gelukkig maar 90 te klimmen. Dit doet u door de 400 smalle traptreden te nemen. Let wel: gemakkelijk is dit niet, aangezien de treden zeer steil zijn.

Eenmaal boven heeft u een weids 360 graden uitzicht over de gehele regio.

Bezienswaardigheden in Kings Canyon National ParkGeneral Grant TreeDe op één na grootste boom (gemeten in volume) ter wereld staat in het Grant Grove gedeelte van Kings Canyon National Park. General Grant steekt ruim 81 meter boven de grond uit en is ruim 32 meter in omtrek, wat een indrukwekkend aangezicht oplevert. Het is een hele kunst de boom in zijn geheel op de foto te krijgen.

Roaring River FallsDeze krachtige waterval is te vinden aan de Generals Highway en kan bereikt worden via een kort, onverhard wandelpad. Het water van de Kings River komt hier met veel geweld door de rotsen gedonderd en overstemt alles om u heen. U zult de nevel en het opspattende water in uw gezicht voelen wanneer u dichtbij de waterval komt. Er kan op en over grote keien geklommen worden voor een beter uitzicht, al wordt dit niet aangeraden. De keien kunnen glad zijn en het water wild.

Grizzy FallsAls u over de Kings Canyon Scenic Byway rijdt zult u tegen het einde van de weg een bordje 'Grizzly Falls' tegekomen. Neemt u hier beslist een kijkje, want de waterval is een prachtige verschijning. Via een makkelijk en kort pad bent u zo aan de onderkant van de waterval, die als een nevel naar beneden lijkt te vallen.

Grizzly Falls in Kings Canyon

Wandelen in Sequoia & Kings Canyon National ParkSeKi kent een enorm netwerk aan wandelingen. Veel zijn er makkelijk bereikbaar en voor een ieder te doen, anderen zijn voor de meer gevorderden wandelaars en duren soms meerdere dagen. In totaal leidt meer dan 1500 km wandelpad je langs de machtige sequoiabomen, hoge watervallen, schitterende uitzichten of steile wanden. We hebben een aantal populaire wandelingen voor u beschreven, die tijdens een bezoek aan Sequoia/Kings Canyon zeker de moeite van het wandelen zijn.

Big Trees TrailDit is misschien wel de makkelijkste wandeling van het park. Het gehele pad is verhard en vlak en is dus ook voor bezoekers die slecht(er) ter been zijn goed te bezoeken. De wandeling leidt u 1,6 km lang langs vele inmmens grote sequoia's. Er staan verschillende markers langs het pad die u uitleg geven over het ontstaan van de bomen en waarom ze zo groot worden. Deze wandeling is goed te combineren met een bezoek aan het nabij gelegen Giant Forest Museum.

Crescent Meadow Loop TrailDeze wandeling start aan de Crescent Meadow parkeerplaats die ongeveer 5 km voorbij Moro Rock ligt. De trailhead kan via de auto worden bereikt en in drukkere periodes met de shuttlebus. De wandeling zelf leidt rond een grasland en door bebost gebied en is populair bij gezinnen. U komt langs verschillende bezienswaardigheden zoals Chimney Tree en Tharp's Log. Daarnaast is het grasland een populaire plaats om beren te spotten. Met nog geen 3 km is de wandeling een fijne manier om SeKi te ontdekken.

Congress TrailDeze wandeling kan bereikt worden via enkele andere wandelingen en wordt door de meeste bezoekers gecombineerd met een bezoek aan de General Sherman Tree. Het is gebruikelijk de wandeling dan ook vanuit daar te starten. Met een totaal van 3 km is de wandeling niet al te lang maar biedt deze u een stuk meer privacy dan de wandeling langs General Sherman. U loopt langs verschillende indrukwekkende sequoia's, waarvan enkele tot de hoogste ter wereld horen.

Sequoia Kings Canyon

Tokopah Falls TrailMet 360 meter hoogte is de Tokopah Falls de hoogste waterval van Sequoia National Park. Het bijzondere aan deze waterval is dat deze niet in een vrije val naar beneden stort, maar trapgsgewijs de weg naar de rivier volgt. De wandelings start iets voorbij het Lodgepole Visitor Center, bij de Lodgepole camping. De wandeling is ruim vijf km lang en laat u (vooral het laatste stuk) flink wat klauteren en klimmen. U loopt overigens dezelfde weg terug als dat u heen loopt.

De wandeling is echter schitterend en het pad loopt grotendeels paralel aan de Kaweah River en geeft u aan de rechterkant schitterende uitzichten over Watchtower, een enorm indrukwekkende granieten rots. Trek voor deze wandeling een uur of drie uit.

Zumwalt Meadow Loop TrailDeze redelijk eenvoudige wandeling begint aan het einde van de Kings Canyon Scenic Byway. Het pad (3km) loopt in een rondje om een groot grasland en langs de Kings River af, en laat u klimmen over enkele grote keien vanwaar u een mooi uitzicht heeft. Op de achtergrond reizen grote granieten rotswanden op die mooi afsteken tegen de groene omgeving. Dit is een van de populairdere wandelingen voor families. Wilt u het pad graag voor u zelf, dan is het raadzaam vroeg in de ochtend te starten met de wandeling.

U heeft een huurauto of camper nodig als u door dit Nationale Park reistKlik hier voor meer informatie over autohuur in de USA of klik hier voor meer informatie over Amerikaanse campers.Meer informatieNaar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?