Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Valley of Fire

Alles over Valley of Fire (nabij Las Vegas, Nevada)Dit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig.

Valley of Fire is een populair State Park ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Las Vegas. Veel AllesAmerika.com-leden raden u aan om dit park met een bezoek te vereren als u in Las Vegas bent; de bijzonder roodgekleurde rotsen lijken soms wel in brand te staan. Dit park is onder meer bekend om de Mars-scenes uit de originele versie van de film Totall Recall met Arnold Schwarzenegger zijn opgenomen. Veel automerken fotograferen hier bovendien hun nieuwste modellen vanwege de prachtige omgeving.

Valley of Fire State Park, Nevada

Op deze pagina kunt u handige informatie vinden over het brengen van een bezoek aan Valley of Fire, inclusief unieke tips van bezoekers van deze site die de canyon al bezocht hebben.

Locatie, bereikbaarheid en klimaatValley of Fire ligt circa 50 mijl (80 kilometer) ten noordoosten van Las Vegas. U kunt dit State Park bereiken door de I-15 te nemen en bij afslag 75 de Valley of Fire Highway te volgen naar het park. Het park is het oudste en grootste State Park in Nevada en is het gehele jaar open, alhoewel u er wel rekening mee dient te houden dat de temperaturen in de zomer zeer hoog kunnen oplopen.

De winters in Valley of Fire zijn mild met temperaturen tussen 0 en 24 graden, maar 's zomers kan de temperatuur geregeld oplopen tussen 38 en 49 graden. De meeste mensen geven er daarom de voorkeur aan om het park in de lente of de herfst te bezoeken.

Meerdere AllesAmerika.com-leden hebben aangegeven dat ze dachten niet veel tijd door te brengen in Valley of Fire, maar er uiteindelijk langer verbleven dan ze dachten. U kunt het beste minstens 4 uur uittrekken voor een bezoek, zeker als u een wandeling wilt maken, en liever nog een complete dag.

Geschiedenis van het parkDe bijzondere kleurschakeringen van de rotsen van Valley of Fire zijn het gevolg van een complex geologisch proces. Ze zijn ontstaan uit versteende zandduinen van meer dan 150 miljoen jaar oud die door aardverschuivingen weer naar de oppervlakte kwamen en daar blootgesteld werden aan erosie door water en wind. De grillige rotsen die het huidige landschap vormen zijn hier het eindresultaat van.

In het verleden hebben hier meerdere groepen Indianen gewoond, waaronder de Anasazi Pueblo die uit de nabije, vruchtbare Moapavallei kwamen.

Overnachten in of nabij Valley of FireDe meeste Europese bezoekers die Valley of Fire bezoeken doen dit vanuit Las Vegas en overnachten dus niet nabij dit park. Valley of Fire heeft echter zelf ook twee campings die "first come first serve" zijn - met andere woorden, u kunt niet vooraf reserveren. In totaal zijn er 72 kampeerplekken, waaronder ook plaatsen voor campers. Tafels, barbecues, water, toiletten en douches zijn beschikbaar en de plaatsen voor campers hebben electriciteit en water beschikbaar.

Atlatl Camping

AllesAmerika.com-lid Maartje zei over kamperen in Valley of Fire: "In dit park zijn werkelijk de meest bijzondere kampeerplekjes ever te vinden, we vonden het zo mooi daar! En behoorlijk rustig op de campings. De ene camping heeft alleen wat pit toilets, en de andere heeft douches, en ze zijn vlak bij elkaar, dus je kunt op de ene camping staan, en zo op de andere camping douchen. Met zo'n achtergrond heb je nog nooit gekampeerd, echt geweldig! We hebben er twee nachtjes gestaan met ons kleine tentje, en konden zo allerlei hikes doen in het park, en de zonsondergang bewonderen."

Zij raadt u wel aan om - vanwege de hitte - vroeg op te staan als u wilt wandelen.

BezienswaardighedenValley of Fire staat voornamelijk bekend om zijn felrood gekleurde rotsformaties, die vooral 's ochtends en 's avonds erg mooi zijn. U rijdt het park altijd in via de Route 169, ook wel de Valley of Fire Highway genoemd. Daarnaast is er een zijweg, White Domes Road (recentelijk ook bekend als Mouse's Tank Road), een ongeveer 8 kilometer lange weg met veel bezienswaardigheden. Hierna volgen de attracties en bezienswaardigheden aan beide wegen, te beginnen met de Valley of Fire Highway.

Bezienswaardigheden aan de Valley of Fire HighwayAls u uit de richting van Las Vegas komt, rijdt u vanuit de westelijke richting het park in. Vanuit St. George in Utah kunt u ook via Moapa Valley vanuit de oostelijke richting het park inrijden, maar aangezien de meeste mensen vanuit de westelijke richting zullen komen is dat de volgorde waarin de attracties beschreven worden.

Valley of Fire

Net nadat u het park vanuit het westen inrijdt, kunt u via een rondweg aan uw linkerhand om de Atlatl Rock Campground heenrijden (langs Piano Rock en Arch Rock), waarbij u ook mooie uitzichten heeft op de daar aanwezige rotsformaties. De weg is voor ongeveer de helft niet verhard, maar dit is niet erg aangezien de gehele weg niet meer dan een kilometer of drie beslaat en niet moeilijk begaanbaar is.

Als u liever niet op het onverharde deel rijdt kunt u de Route 169 verder volgen om iets verder op het verharde deel van de weg uit te komen (Campground Road, die naar de camping leidt). Bij Atlatl Rock Road kunt u parkeren en via een kleine trap van een hoger gelegen uitzicht op de omgeving genieten, evenals de daar aanwezige duizenden jaren oude rotstekeningen.

De Atlatl Campground ligt midden tussen de rotsformaties en wordt door veel reizigers aangeraden als overnachtingsplek als u in het park wilt verblijven. EĆ©n lid zei: "In dit park zijn werkelijk de meest bijzondere kampeerplekjes ever te vinden, we vonden het zo mooi daar!"

Aan de rechterkant van de weg, net na het begin van de rondweg die hierboven genoemd werd, liggen de "Beehives", op bijenkorven lijkende rotsformaties van rood zandsteen die erg fotogeniek zijn. Voor veel mensen is dit een kort stoppunt om een paar foto's te nemen.

Als u bij het punt bent waar het verharde deel van de rondweg van Atlatl Campground weer aansluit op de Valley of Fire Highway, kunt u ook aan de rechterkant van de weg een korte weg volgen naar een parkeerplaats vanwaar u een korte wandeling kunt maken naar (helaas omheinde) "petrified logs", versteende boomstammen. Dit zijn overblijfselen van een bos dat hier honderden miljoenen jaren geleden te vinden was!

Een stukje verder komt u bij de splitsing met de Mouse's Tank Road (soms bekend als White Domes Road), waaraan ook het bezoekerscentrum van Valley of Fire ligt. De Mouse Tank Road is geen rondweg, dus u komt via deze weg altijd weer terug op de Route 169. Verderop bespreken we de attracties langs deze route; voor nu gaan we verder in oostelijke richting op Route 169.

Even verderop liggen aan uw rechterhand de Seven Sisters, een formatie van zeven rotsen. U kunt vlak bij de rotsen parkeren, maar als u ze allemaal tegelijk op de foto wilt hebben kunt u dat beter doen voordat u er met uw neus bovenop zit. Overigens is hier ook een toilet en picknickplaats te vinden.

Seven Sisters, Valley of Fire

In de jaren '30 van de vorige eeuw werden in Valley of Fire ook een aantal cabins uit zandsteen gebouwd, en u kunt bij "The Cabins", aan uw linkerhand, nu picknicken. Een klein zijweggetje leidt u naar The Cabins, en direct aan het begin hiervan kunt u nog even linskaf om naar Lone Rock te gaan, een op zichzelf staande rots.

Bij de verderop liggende droge rivierbedding kunt u het Clark Memorial vinden, waar John J. Clark, een ex-soldaat die in de Amerikaanse Burgeroorlog vocht, in 1915 van de dorst omkwam tijdens een reis van Bakersfield naar Salt Lake City. Er staat nu een monument langs de droge rivierbedding dat u kunt bezoeken.

Tot slot komt u nog langs Elephant Rock, een rots die - u raad het al - op een olifant lijkt. Het is mogelijk om hier een korte wandeling om deze rots heen te doen (ongeveer 1,8 kilometer). Als u vanuit dit punt verder naar het oosten rijdt, komt u uiteindelijk uit bij een T-splitsing waarbij u terug kunt gaan naar de I-15 (linksaf) of naar Lake Mead kunt gaan (rechtsaf). Als u de Mouse's Tank Road wilt bezoeken en terug wilt gaan richting Las Vegas, kunt u hier omdraaien en de weg terug volgen naar het westen.

Elephant Rock

Bezienswaardigheden aan de Mouse's Tank Road (ook bekend als White Domes Road)Deze bijna 9 kilometer lange zijweg heeft een eindpunt, en dus moet u dezelfde weg ook weer terugrijden voor in totaal zo'n 18 kilometer. U kunt hier verscheidene mooie stoppunten vinden, die hieronder beschreven worden.

Allereerst vindt u hier het bezoekerscentrum, van waaruit ook Balancing Rock Trail begint, een zeer korte wandeling naar een balancerende rots.

Als u de weg verder afrijdt komt u aan de rechterkant Mouse's Tank tegen. Via een ongeveer 1 kilometer lange wandeling komt u bij een waterbasin uit genaamd Mouse's Tank, dat is vernoemd naar een van een dubbele moord verdachte Indiaan die zich hier in de jaren 1890 schuilhield. Onderweg komt u ook verscheidene oude rotstekeningen tegen. Picknickplaatsen en toiletten zijn aanwezig.

De volgende stop is Rainbow Vista, een locatie met prachtige, kleurrijke uitzichten. U kunt hier ook een 1,5 kilometer lange wandeling doen, de Rainbow Vista Trail, die weer eindigt op de parkeerplaats. Hou er rekening mee dat u op deze wandeling een paar keer over rotsen moet klauteren.

Rainbow Vista

Vlak na Rainbow Vista kunt u naar rechts terwijl de hoofdweg rechtdoor loopt. Als u rechtsaf slaat, komt u via de korte zijweg genaamd Fire Canyon Road uit bij Fire Canyon/Silica Dome. U kunt hier verschillende kleuren scherpe rotsen zien, van wit tot dieprood. Op dit uitzichtpunt krijgt u trouwens ook ontvangst met uw mobieltje (net als op Rainbow Vista).

Hierna zijn er tot de White Domes geen stoppunten meer die van een naam voorzien zijn, alhoewel u op verschillende plekken langs de weg de mogelijkheid heeft om te stoppen, uit te stappen en rond te kijken. Bij de White Domes zelf kunt u parkeren en moet u uiteindelijk omkeren om dezelfde weg terug te volgen.

U kunt hier ook de 1,5 kilometer lange White Domes Loop doen (met een gemiddelde moeilijkheidsgraad). Gedurende de wandeling krijgt u weidse uitzichten te zien, evenals een slot canyon, grotten en zelfs overblijfselen van een filmset uit de jaren '60 van de vorige eeuw (The Professionals met Burt Lancaster). U kunt hier picknicken als u wilt en er zijn toiletten beschikbaar.

Wandelingen in Valley of Fire State ParkEr zijn veel verschillende wandelingen mogelijk in Valley of Fire, waarvan enkelen al eerder in dit artikel genoemd zijn. Hier worden nog enkele noemenswaardige wandelingen besproken.

Fire WaveDit is (nog) geen officieel vastgelegde wandeling, maar desondanks zeer de moeite waard. Vanaf de laatste aan de linkerkant van de weg liggende parkeerplaats op de Mouse's Tank Road (richting White Domes) kunt u een korte (ca. 1,5 kilometer lange) wandeling doen genaamd "Fire Wave" (niet te verwarren met "The Wave" in Arizona).

AllesAmerika.com-lid traveller zei hierover: "Wij vonden de wandeling naar 'de Fire Wave' erg leuk. Was niet heel erg lang, maar wel vrij pittig door de enorme hitte overdag." en markro zei: "Een golving in de aardkorst in prachtige kleuren. Deze ligt in een kom tussen de rotsen en het kan er erg heet worden, omdat de hitte er moeilijk weg kan. Neem veel drinkwater mee. Er is geen schaduw tijdens deze wandeling."

Fire Wave

Andere reizigers hebben ook aangegeven dat het erg heet kan worden tijdens deze (en andere) wandelingen in Valley of Fire. Hou hier rekening mee en breng voldoende water, zonnebrand en misschien zelfs een pet mee.

Het is belangrijk om te vermelden dat dit, ondanks de hitte, voor veel mensen hun favoriete wandeling was in Valley of Fire.

Natural Arches TrailDe Natural Arches Trail begint bij het Clark Memorial en loopt over 4 kilometer door de droge rivierbedding naar het noorden, waarbij u een aantal rode zandstenen natuurlijke bruggen te zien krijgt. De vraag is of dit de moeite waard is daar andere parken (bijvoorbeeld Arches National Park in Utah) dit beter doen en u dezelfde route weer terug moet volgen (waardoor het totaal 8 kilometer bedraagt). Het is echter wel een makkelijke wandeling doordat u door het zachte zand van de rivierbedding loopt.

Pinnacles LoopPinnacles Loop is een ongeveer 7,2 kilometer lange wandeling die begint en eindigt nabij Atlatl Rock. De route is niet bijzonder goed aangegeven en de wandeling is van een gemiddelde moeilijkheidsgraad doordat u soms ook over rotsen moet klauteren (het hoogteverschil is ongeveer 300 meter) en er geen schaduw is. U wordt hiervoor dan wel beloond met heel veel verschillende kleuren rotsen, weidse uitzichten en een unieke wandeling door de woestijn.

Tips van andere bezoekers aan Valley of FireOnderstaande tips zijn vrijwel allen van AllesAmerika.com-bezoekers die de Valley of Fire al eens bezocht hebben.

  • Dit park kan het beste bezocht worden in de lente, herfst of winter. Hou er rekening mee dat Valley of Fire midden in de woestijn ligt en het er 's zomers dus gloeiend heet kan worden. Zorg ervoor dat de benzinetank van uw huurauto vol zit en dat u ruim voldoende water meeneemt. Ook zonnebrandcreme en zelfs een pet of hoed tegen het felle zonlicht behoren tot de noodzakelijkheden, zeker als u van plan bent om een langere wandeling te doen.

  • Als u in of nabij het park wilt overnachten, raden AllesAmerika.com-leden u aan om dat in het plaatsje Overton te doen.

  • Kalaman zegt: "Ik zou in [...] niet beknikkelen op de tijd in [Valley of Fire], gegarandeerd dat jullie anders ook zeggen (zoals zo velen) "hadden we het geweten, we hadden veel meer tijd voorzien".

  • Markro zegt: "Het is (heet) woestijngebied (Mojave Desert), neem veel, heel veel drinkwater mee tijdens de wandelingen."

  • Maartje voegt toe: "In het park zelf is niets te krijgen, vandaar dat we tussendoor even naar Overton reden voor ijs, en meteen ook nog wat andere boodschappen. Een slaperig dorpje met een prima supermarkt en een gezellige diner, waar we heerlijke milkshakes hebben gedronken, en meteen wat dingetjes hebben opgezocht [op internet], want in het park is nauwelijks bereik."
Meer informatieNaar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?