Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Florida > Orlando

Alles over Orlando, FloridaOnderstaande tekst is geschreven door Ben Zwaan, een Amerikaganger die zo'n 18 keer in Orlando is geweest. Zijn tips zijn bruikbaar voor zowel de beginnende vakantieganger als de ervaren reiziger en het is zeer aan te raden onderstaande tekst door te lezen voordat u naar deze stad op vakantie gaat. Veel leesplezier!

Onderwerpen
Algemene informatie over OrlandoOrlando is de grootste "pret"-stad van de wereld, met meer attractie-, thema- en waterparken vlak bij elkaar dan waar ook ter wereld. Uitgaansgelegenheden te over en dat geldt ook voor de mogelijk-heden op winkelgebied. Er zijn veel musea in allerlei soorten en zelfs het natuurschoon is te vinden in deze stad in de zuidelijkste USA-staat, Florida.

Het gebied bevat ruim 300 meren, 125 golfbanen en 800 tennisbanen. De stad bevindt zich in de Eastern Time Zone en dat betekent dat het doorgaans 6 uur vroeger is dan in Nederland en België. De stad dateert van 1842 en heeft in Greater Orlando meer dan 14.000.000 inwoners.

De beste tijd qua temperatuur om er met vakantie te gaan is in het voor- en najaar. Van juni tot september ligt de dagtemperatuur gemiddeld tussen de 27 en 32 graden met regelmatige uitschieters naar 40 graden. De gemiddelde nachttemperatuur ligt dan tussen de 16 en 22 graden. Van oktober tot en met mei ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 22 en 27 graden en de nachttemperatuur tussen de 10 en 16 graden. Vorst en sneeuw zijn praktisch onbekend in midden-Florida. In de zomer valt er bijna elke avond wel een fikse regenbui, die na een uurtje vaak weer verdwenen is. Zwaar onweer is ook niet onbekend in de zomerperiode in Orlando.

De sfeervolste tijd om naar Orlando te gaan is zonder twijfel de kerstperiode. Vanaf medio november zijn niet alleen alle attractieparken in kerstsfeer, maar ook de hotels, de winkels en het straatbeeld. Veel, heel veel lichtobjecten op straat zorgen voor een hele gezellige kerstsfeer. Absoluut de moeite waard om in die tijd te gaan.

Voor informatie op allerlei toeristische gebieden zijn veel mogelijkheden. Er zijn veel folders en brochures op vele adressen te verkrijgen, b.v. in de hotels. De officiële Visitors Information Centers zijn als informatiebron neutraal en daardoor aan te bevelen. Ze geven heldere, niet gebonden informatie en hebben bijna alle beschikbare folders/brochures die er bestaan. De centra worden bemand door vrijwilligers. Ze zijn te vinden in Orlando op de International Drive Suite 101, hoek International Drive/Austrian Row, vlak bij het Mercado Winkelcentrum aan dezelfde kant, en in Kissimmee op de Highway 192, nummer 1925 bij het Osceola County Stadium. Dagelijks open van 8 tot 19 (Orlando) of 17 (Kissimmee) uur. De vestiging in Orlando verkoopt ook tickets met aanzienlijke kortingen, in Kissimmee is geen ticketverkoop.

Wanneer is het druk, wanneer is het rustig in Orlando? Een veelgevraagde, maar lastig te beantwoor-den vraag. In de weekenden is het over het algemeen drukker in de attractieparken dan doordeweeks. Dat geldt ook voor de Amerikaanse feestdagen en vakantieperiodes in de zomer en in het voorjaar, tijdens Springbreak. Verder is het wellicht handig om even naar het Disney-seizoen te kijken voor een globale indeling. Volgens Disney is het rustig tussen 1 januari--14 februari, 26 augustus—26 septem-ber en van 4 november--20 december. Normaal is het van 29 april--25 augustus en van 27 september--3 november. Druk is het van 15 februari--28 april en extreem druk van 21 december--31 december.

Tip: op zoek naar vliegtickets of hotels in Orlando?

Het vliegveld van de stad: Orlando International AirportHet internationale vliegveld, door de lokale bewoners meestal afgekort tot OIA is qua drukte het 15-de vliegveld van de USA en het 22-ste van de wereld. Per dag 960 vluchten. Het vliegveld kent de internationale code (wat ook op de ticket zal staan) MCO, oftewel het Mc.Coy International Airport.

Dit fraaie vliegveld met uitstekende voorzieningen ligt ongeveer 10 mijl ten oosten van Disneyworld en de International Drive, waar de meeste hotels gesitueerd zijn.

Bij aankomst per directe vlucht vanuit Europa moet men eerst door de douane met paspoort en inge-vulde papieren, die meestal in het vliegtuig uitgereikt worden. Zorg voor een zorgvuldige foutloze invulling met blokletters, de Amerikaanse douane is extreem streng en precies.

De controle op Orlando International Airport is streng. Sinds 11 september 2001 wordt er pittig gecontroleerd. Dit geeft redelijk veel overlast met als gevolg: irritatie. Probeer niet als een opgewonden standje over te komen, daar heb je alleen jezelf mee. Heeft de douanecontrole van de paspoorten e.d. al op een ander USA-vliegveld plaatsgevonden, dan kan men gelijk de bagage gaan ophalen bij de bagageclaim vlak achter de paspoortencontrole, dan langs de bagagecontrole (denk aan het ingevulde formulier, dat ook in het vliegtuig uitgereikt is) en daarna de bagage weer inleveren ! Dan met een soort monorail naar het hoofdgebouw van het OIA (let eens op de stem die de gang van zaken vertelt in de monorail; dat is dezelfde stem als in de monorail bij DISNEYWORLD !). Na aankomst in het hoofdgebouw de borden volgen naar de Bagageclaim en de bagage verzamelen.

Indien er een huurauto is gehuurd of naar de shuttlebus van de autoverhuurder of naar de balie van de automaatschappij. HERTZ en THRIFTY zitten buiten het airport, ALAMO, AVIS, BUDGETCAR, DOLLAR en NATIONAL zitten op het vliegveld. De bussen zijn te vinden op Level 1, evenals de taxi's en de lijnbussen voor het transport naar Orlando of Kissimmee. Er gaan vanaf het vliegveld een aantal wegen naar de hotels.De Stateroad (SR) 436 gaat naar Downtown. De SR 528 (de Beeline) naar de I 4 (hoofdweg van west naar oost) en Inter-national Drive/Sea World/Universal. De SR 417 (Central Florida Greenway) leidt naar Lake Buena Vista, Disneyworld en Kissimmee. Deze laatste 2 wegen zijn toll-roads en hebben een paar tolpoorten waar betaald moet worden. Doorgaans een paar quarters; het is dus aan te raden om wat kleingeld bij de hand te hebben.

Volgende pagina: Disney-attracties in Orlando

Terug naar de Florida pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?