Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > De 10 meest drukbezochte Nationale Parken

De 10 meest drukbezochte National Parks van de USADe Verenigde Staten heeft meer dan 50 Nationale Parken die u kunt bezoeken. De meesten van hen krijgen minder dan 1 miljoen bezoekers per jaar, maar er zijn een aantal Nationale Parken die deze aantallen ver voorbij streven. Welke 10 Nationale Parken staan bovenaan de lijst van meestbezochte parken in de USA? Hier een overzicht. Het park op de eerste plaats zal u misschien verrassen...

10. Glacier National Park, MontanaGlacier National Park krijgt meer dan 2,3 miljoen bezoekers per jaar. Het is het enige Nationale Park in de staat Montana. Dit Nationale Park is ongeveer 4.000 km2 in omvang en onderdeel van een beschermd natuurgebied met een totale omvang van 41.000 km2, te vergelijken met het landoppervlak van Nederland.

Het park is vernoemd naar zijn vele gletsjers, maar deze zijn helaas in snel tempo aan het verdwijnen. Het gebied bezat in het midden van de 19e eeuw nog meer dan 150 gletsjers, maar daar zijn er nu nog slechts 25 van over - en de verwachting is dat er rond 2030 helemaal geen gletsjers meer zullen zijn. Een bezoek aan dit Nationale Park in de komende 10 tot 15 jaar is dan ook zeker aan te raden, alhoewel de prachtige natuur ook zonder gletsjers absoluut de moeite van een bezoek waard is.

Glacier National Park

9. Acadia National Park, MaineAcadia National Park is vrij onbekend onder Europese bezoekers vanwege de zeer noordoostelijke ligging in de staat Maine. Zelfs vanuit Boston duurt een autorit naar dit park zo'n 4,5 uur, maar dat weerhoudt velen er niet van om dit park toch met een bezoek te vereren: meer dan 2,5 miljoen mensen per jaar. Acadia werd in 1919 gesticht (als Lafayette National Park) en is daarmee het oudste Nationale Park ten oosten van de Mississippi-rivier.

Acadia National Park

Het park heeft een grote diversiteit aan landschappen: bergen, zeekust met stranden, bossen, meren, moerassen en eilanden. Cadillac Mountain is met meer dan 450 meter het hoogste punt aan de oost-Amerikaanse kust. Eén van de drukste tijden van het jaar is Indian Summer in de herfst, als de bladeren aan de bomen verkleuren. De Park Loop Road is een 43 kilometer lange weg die u de kans geeft om de hoogtepunten van Acadia te bekijken; deze weg is open tussen midden-april en eind november.

8. Grand Teton National Park, WyomingGrand Teton National Park in Wyoming ligt vlak naast Yellowstone (op slechts 16 kilometer afstand), maar is desondanks veel minder bekend dan zijn grote broer. Met 2,7 miljoen bezoekers bezet dit park echter toch de achtste plaats in deze lijst. De achtergrond van het park wordt gevormd door de machtige Teton Range, een 64 kilometer lange bergketen met als hoogtepunt uiteraard Grand Teton. U kunt hier wandelen, bergbeklimmen, vissen en kamperen.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Grand Teton National Park.

Taggart Lake in Grand Teton National Park

7. Zion National Park, UtahMet 3,1 miljoen bezoekers per jaar neemt Zion National Park in Utah de zevende plek in op de lijst van meest drukbezochte Nationale Parken in de USA. Het park is vooral bekend vanwege zijn canyons, met indrukwekkend hoge pieken en diepe dalen die uitgesleten zijn door de Virgin River. Dit park is erg populair bij Belgen en Nederlanders die een rondreis doen door het zuidwesten.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Zion National Park.

Zion National Park

6. Olympic National Park, WashingtonOlympic National Park ligt in de noordwestelijke staat Washington, in de nabijheid van de stad Seattle. Het park krijgt jaarlijks 3,2 miljoen bezoekers. De natuur in het park is zo uiteenlopend dat er zelfs verschillende klimaten zijn; er is een westelijke kuststrook met uitgebreide stranden en grote, door water grillig geworden rotsen, verschillende regenwouden aan de westzijde van het park, de Olympic Mountains (met Mount Olympus als hoogste punt) met besneeuwde toppen en dennenbossen, en lager gelegen meer Europese bossen.

Olympic National Park

Dit park biedt door bovengenoemde een verrassend grote variëteit aan landschappen. Er zijn dichte bossen, hoge uitzichtpunten, stranden, watervallen, vreemdgevormde rotspartijen, besneeuwde bergen met gletsjers, warmwaterbronnen, kalme meren en snelstromende rivieren (waarop u kunt kayakken of raften). Hurricane Ridge is volgens velen één van de hoogtepunten van Olympic National Park, van waar veel onderdelen van de unieke natuur te bezichtigen zijn.

5. Rocky Mountain National Park, ColoradoRocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park is eigenlijk twee parken in één, omdat de natuur aan de oostzijde zo anders is dan aan de westzijde. Het park ligt in de buurt van Boulder en Denver en krijgt 3,4 miljoen bezoekers per jaar. Dit bergachtige park, dat midden op de Continental Divide van de VS ligt, is populair onder wandelaars en diegenen die graag wilde dieren willen bezichtigen.

De belangrijkste weg door het park is de Trail Ridge Road die de meest belangrijke uitzichtpunten aandoet. Er zijn maar liefst vijf bezoekerscentra en ook vijf campings in het park te vinden, maar ook backcountry camping behoort in de Rocky Mountains tot de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om hier te vissen, paardrijden, backpacken, rotsklimmen en ('s winters) behoort natuurlijk ook skieën tot de mogelijkheden.

4. Yellowstone National Park, WyomingYellowstone is het tweede Nationale Park in Wyoming dat in deze top 10 van meestbezochte Amerikaanse Nationale Parken valt. Met 3,5 miljoen jaarlijkse bezoekers krijgt dit park echter significant meer bezoekers dan het nabijgelegen Grand Teton, dat op plaats 8 te vinden is. Yellowstone biedt u prachtige canyons, hoge bergen, dichte bossen, machtige watervallen, mooie rivieren, versteende bomen, heel veel dieren en natuurlijk de meest beroemde attractie - zijn actieve geysers met als hoogtepunt Old Faithful.

Yellowstone National Park

Als u van plan bent om een bezoek te brengen aan Yellowstone, kunt u kiezen uit een ruime selectie activiteiten, inclusief kamperen, wandelen, vissen, fietsen, paardrijden, picknicken en nog veel meer.

3. Yosemite National Park, CaliforniëYosemite National Park

We zijn in de top 3 aangekomen! Op plek 3 staat Yosemite National Park in Californië met 3,8 miljoen bezoekers per jaar. Californië is met acht Nationale Parken rijk vertegenwoordigd in de totale lijst van Nationale Parken in de USA, maar Yosemite is het enige park in de top 10.

Het park is zo groot dat een uitputtende lijst van attracties niet weer te geven is in dit artikel. U kunt makkelijk meerdere dagen in Yosemite doorbrengen en nog steeds slechts maar een klein deel van het park bekijken; u kunt hier wandelen, fietsen, paardrijden, raften, rondleidingen met park rangers doen, kamperen, picknicken en meer. Zelfs de toeristische Tioga Road afrijden kost minstens twee uur!

Klik hier voor uitgebreide informatie over Yosemite National Park.

2. Grand Canyon National Park, ArizonaEr zullen weinig mensen zijn die niet van de machtige Grand Canyon gehoord hebben en dus is het geen verrassing dat dit Nationale Park een hoge plek inneemt in de top 10 van meestbezochte Nationale Parken in Amerika. Zo'n 4,7 miljoen mensen brengen jaarlijks een bezoek aan dit park, waaronder veel bezoekers van AllesAmerika.com, die de Grand Canyon onder meer omschrijven als "ontzettend indrukwekkend", "overweldigend", "onbeschrijfelijk [...] prachtig" en "adembenemend".

Hopi Point, Grand Canyon

U kunt op heel veel verschillende punten genieten van prachtige uitzichten, wandelingen maken door de canyons, kamperen in de campings of overnachten in de hotels in het park, en zelfs een unieke (en van harte aanbevolen) helikoptervlucht maken.

Een bezoek aan de Grand Canyon vergt enige voorbereiding; klik hier voor uitgebreide informatie over dit Nationale Park.

1. Great Smoky Mountains National Park, TennesseeDit had u waarschijnlijk niet verwacht! Het meestbezochte Nationale Park ligt niet in Californië, Wyoming, Arizona of Utah... hij ligt zelfs in het geheel niet in het zuidwesten van de VS! Maar liefst 10,1 miljoen mensen per jaar - ruim twee keer zoveel als de Grand Canyon - bezoeken echter de Smoky Mountains in het zuidoosten van de Verenigde Staten, in Tennessee (en deels ook North Carolina).

Great Smoky Mountains National Park

Dit groene en zeer beboste, heuvelachtige park is niet voor niets een bezoek waard: u kunt hier prachtige wandelingen doen, genieten van grootse uitzichten, historische dorpjes bezoeken, wilde dieren bekijken, Cherokee-Indianen ontmoeten, en in de herfst uw adem laten wegnemen door het kleurenspektakel van de verkleurende boombladeren. Dit is het Nationale Park waarin ik, de webmaster van AllesAmerika.com, getrouwd ben met de liefde van mijn leven. Als u hier nog niet geweest bent tijdens uw reis door het zuidoosten van de VS, mist u in mijn bescheiden mening een prachtig stuk natuur.

Wilt u meer weten over dit Nationale Park? Lees hier meer over de Great Smoky Mountains.

Meer Nationale Parken in de Verenigde StatenZoekt u naar informatie over andere Nationale Parken in de Verenigde Staten? Klik hier voor meer informatie over Amerikaanse staten en hun Nationale Parken.

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?